Twee steiger dieven op heterdaad betrapt op industrieterrein De Strangen

Meerdere hondenwagens kwam naar de Veldkampweg

Ommen – Twee dieven zijn gisteravond betrapt bij een diefstal op industrieterrein de Strangen in Ommen. De politie kreeg rond kwart over negen ’s avonds de melding binnen en rukte groots uit. Agenten uit de omgeving spoedde zich naar het industrieterrein en onder meer twee honden wagens kwamen naar de Veldkampweg. Eén van de honden is even uit de auto geweest maar is verder voor zover bij ons bekend niet ingezet.

De politie keek met een lader van de brandweer op het dak van een gebouw.

Het duo werd betrapt tijdens de diefstal van steigermateriaal. In eider geval één van de dieven zou op het dak van het bedrijfsverzamelgebouw naast het Tinq tankstation bij Autobedrijf Dunnenwind hebben gelopen. De politie heeft met behulp van een ladder van de brandweer op dit dak onderzoek gedaan. Hier zou een voetafdruk zijn aangetroffen die overeenkwam met een van de verdachten. Woordvoerdster Nanda Kappers van de politie kan dit op het moment nog niet bevestigen.

De aangehouden personen zijn een 59-jarige man uit Amersfoort en een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.