Twee spelers eerste selectie en jeugdspeler OZC testen positief op coronavirus

Ommen – Twee spelers van de eerste selectie van voetbalvereniging OZC uit Ommen zijn positief getest op het coronavirus, zo bevestigd voorzitter Bertus Heuver. Eén speler kreeg eerder deze week een positief resultaat op een commerciële test, is in quarantaine gegaan, en heeft zich gemeld bij de GGD en de vereniging. Ook een aantal andere leden van de selectie gingen uit voorzorg in quarantaine, en wachten op testresultaten. Eén van hen heeft behoorlijke klachten volgens Heuver. Inmiddels is bekend dat ook een tweede speler uit de selectie positief is getest, evenals een jeugdspeler.

Bij de velden en in het clubhuis op sportpark Westbroek zijn vooralsnog geen extra maatregelen genomen. Volgens voorzitter Heuver zijn daar alle nodige maatregelen al van kracht. “Er is een maximum aan hoeveel mensen in kleedkamers, douches en kantine mogen. Dit zodat er voldoende afstand kan worden gehouden, en daar zien wij streng op toe. Ook bij de velden wordt daar op gelet”, reageert hij. Bij de kantine buiten is een tent geplaatst zodat de toegestane aanwezigen voldoende afstand kunnen houden.

Als gevolg van de positieve testen is de training van gisteravond niet doorgegaan. Ook de wedstrijd die komende zaterdag op de planning stond tegen voetbalvereniging ZZVV uit Zuidwolde is in overleg met de KNVB afgelast. Het tweede elftal is eveneens speelvrij. Datzelfde geldt voor het duel van het jeugdteam waarbij corona is geconstateerd. De staf van de eerste selectie heeft volgens Heuver geen overloop naar andere teams bij de vereniging. De rest van de wedstrijden gaat (vooralsnog) gewoon door.