Twee inbraken bij zorgcentra in Ommen

Ommen – Gisteravond en vannacht hebben er inbraken plaatsgevonden bij twee zorgcentra in Ommen. De politie kreeg gisteravond melding van een inbraak in het kantoorgedeelte van zorgcentrum de Oldenhaghen aan de Hessel Mulertstraat. Hier bleken de daders op een nog onverklaarbare wijze tussen 22:15 en 22:45 te zijn binnen gekomen. Binnen zijn enkele kasten opengebroken, en zijn enkele geldkistjes buitgemaakt. Op het speelveld naast de Oldenhaghen werden vanmiddag een deel van deze goederen teruggevonden.

Vanmorgen bleek dat er afgelopen nacht ook een inbraak heeft plaatsgevonden in het keuken/kantine gedeelte van woon-zorgcomplex de Nijenhaghen aan de Patrijsstraat. Het is nog niet duidelijk of de daders daar ook wat hebben weggenomen. Deze inbraak vond plaats tussen gisteravond 18:00 en vanmorgen 8:00. Het is aannemelijk dat het hierbij om dezelfde daders gaat.

De politie verzoekt eventuele getuigen, of mensen die mogelijk meer weten, contact op te nemen met de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. De zaak is bij de politie bekend onder het nummer 2019103070.