Twee gewonden bij ongeluk op Balkerweg, kinderen krijgen traumabeertje

Ommen – Na een ongeval op de Balkerweg in het buurtschap Emsland, tussen Ommen en Witharen, zijn vanmiddag twee personen per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Kort na half vier ging het mis toen een taxi achterop een afslaande auto botste. De bestuurster van de rode personenauto kwam vanaf Ommen en wou naar een erf links afslaan. De bestuurder van een achteropkomende zwarte taxi had dit mogelijk niet tijdig door en botste hard tegen de rechter achterzijde van het rode voertuig.

Een bestelbus eindigde in een brede sloot.
Een bestelbus eindigde in een brede sloot.

Op dat moment kwam een zwarte bestelbus uit de richting van Witharen over de Balkerweg. De bestuurder van het busje zag het ongeval voor zich gebeuren en probeerde de vooruit schietende rode auto te ontwijken. Ondanks deze uitwijkmanoeuvre werd de bus door de voorkant van het rode voertuig in de linkerflank geraakt. De bus raakte in een slip en eindigde in een brede sloot aan de oostelijke kant van de weg. De twee mannen in de bus van een stukadoorsbedrijf kwamen met de schrik vrij en konden zelf uit het voertuig klimmen.

In het rode voertuig zaten naast de bestuurster twee jonge kinderen. Het voertuig werd bestuurd door een oma die net haar kleinkinderen, een jongen en meisje, had opgehaald van school. Toen zij linksaf wou slaan naar het thuis van de kinderen botste de taxi achterop. De vrouw werd opgevangen bij de woning waarvoor het ongeval had plaatsgevonden, het personeel van de eerste ambulance nam later de zorg over. Na een behandeling in de ambulance op de plaats van het ongeval werd de vrouw per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Beide kinderen werden door het ambulancepersoneel nagekeken, maar bleken fysiek ongedeerd te zijn gebleven. De hevig geschrokken kinderen kregen een traumabeertje van de ambulancebroeders en zijn later opgehaald door hun opa.

De bestuurder van de taxi leek afhankelijk ook met de schrik te zijn vrijgekomen maar werd later niet lekker. Een tweede ambulance kwam met spoed naar de plaats van het ongeval en heeft de man later naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.

Bij het ongeluk ontstond een kleine ravage op de Balkerweg. De plaats van het ongeval lag bezaaid met brokstukken en glassplinters. Het verkeer werd langs het ongeval geleid over het naastgelegen fietspad. De verkeersongevallen analyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Bergingsbedrijven hebben alle voertuigen afgevoerd.

Het wegdek raakte bezaaid met glas en andere brokstukken.