Tronkquiz succesvol alternatief voor jaarlijkse Tronktoernooi

Ommen – Ook de organisatie van het Tronktoernooi ondervond de gevolgen van het coronavirus. Als vergunning plichtig evenement kon het Tronktoernooi niet doorgaan en moest de organisatie op zoek naar een alternatief. Dat kwam er. Met een ludieke Tronkquiz werd op zaterdag 4 juli alsnog het eerste weekend van juli ingevuld.

Die Tronkquiz werd een succes. Bijna zeventig deelnemers genoten van ruim twee uur vertier door de quiz die werd uitgezonden op Youtube. Presentator Kristian de Lange leidde de deelnemers door de vragen en gaf ondertussen wat aandacht aan de lokale horeca onder het motto ‘Koop lekker lokaal’. Nadat de antwoorden bekend waren gemaakt volgde de prijsuitreiking.

Winnaar

Een aantal leden van het team van De Burggraaf besloot de Tronkquiz gezamenlijk te gaan kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Onder hen Bart Kok die na de quiz op een gedeelde eerste plek stond samen met Jan Warmelink. Een benaderingsvraag moest de winnaar uitwijzen. “Hoeveel glazen bier werden er op het Tronktoernooi in 2019 getapt”, luidde de vraag. Het goede antwoord moest zijn 3162, en daar zat Bart met 2937 het dichtste bij. Hij versloeg zodoende Jan die met 2920 net tekortkwam. Zodoende werd Bart Kok de eerste en wellicht enigste ooit winnaar van de Tronkquiz, want de organisatie hoopt volgend jaar toch gewoon weer een normaal Tronktoernooi te organiseren.

Jeugdkamp Ommen

Ondanks de coronacrisis vond Stichting Tronktoernooi ook dat dit jaar weer een goed doel ondersteund moest worden. Dit jaar werd gekozen voor Stichting Jeugdkamp Ommen dat jaarlijks een zomerkamp organiseert voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Bovendien richt het zich nog extra op jongeren die door privéomstandigheden niet op vakantie kunnen. Het kamp bestaat uit een week bomvol leuke activiteiten, en vindt plaats in de bossen rond Ommen.

Met de Tronkquiz wist Stichting Tronktoernooi ruim €500,- op te halen, en de stichting heeft besloten dit bedrag zelf op te hogen naar €750,-. “We hebben de afgelopen twee jaar twee hele succesvolle edities gehad van het Tronktoernooi en dat stelt ons in staat om ook een jaar zonder Tronktoernooi te kunnen opvangen. Daarom hebben we besloten om net als de voorgaande jaren €750,- uit te keren aan het goede doel”, reageert penningmeester Mark Veneberg.