Tricklebolt neemt ‘’s werelds’ eerste drive-in live album op in weiland bij Lemele

Lemele – Hoewel de coronacrisis de muziekindustrie flink teistert, leidt het ook tot nieuwe en verfrissende ideeën. De rockers van Tricklebolt hadden afgelopen februari hun tweede langspeler genaamd ‘Straight Into The Blue’ uitgebracht, en lanceerde deze in een gevuld Hedon. Aansluitend zou een clubtour volgen, maar uiteindelijk moest alles worden afgeblazen, en stond de band met lege handen. Uiteraard was er via internet nog genoeg te verspreiden, maar dat is toch wat anders dan live spelen. Binnen de intelligente lockdown werd naar oplossingen gezocht. En in mei gaven ze in het laaddock van poppodium Hedon in Zwolle het eerste drive-in concert van Nederland.

Drive Tour

Een video van dat optreden werd verspreid op social media, en het sloeg aan. Meer fans en muziekliefhebbers wilden ook zoiets meemaken. Trickebolt wilde eigenlijk wel doorpakken, kleine optredens op buitenlocaties met voldoende ruimte. Maar geen gemeente durfde het aan omdat er werd gevreesd voor de aanzuigende werking van zo’n optreden. Dus werd het idee omgedraaid, Trickebolt ging naar de mensen toe. En zo ontstond de Trickebolts Drive Tour met zes Drive To-shows door heel Nederland. Met twee busjes werd naar verschillende terrassen gereden. In de één een drumstel, en in de andere een Hammond-orgel. Versterkers uitladen en spelen maar. De locaties zorgden voor stroom, en na een uurtje was het weer voorbij.

Slotstuk

Het slotstuk van die rondtoer was vanavond in een weiland bij Lemele. Met de nieuwgevonden liefde voor drive-ins werd besloten om een live album op te nemen tijdens zo’n drive-in optreden. Volgens de band is er ter wereld nog nooit een drive-in live album opgenomen. Vooraf werden maximaal 100 tickets verkocht, en deze raakten dan ook uitverkocht. Alleen de coördinaten van het veld werden gedeeld, maar deze zijn tegenwoordig voor elke leek te ontcijferen. Het publiek kwam met allerlei gemotoriseerde voertuigen naar het weiland.

Daar waren met lint vooraf vakken gemaakt. Deze werden gevuld met een grote diversiteit aan voertuigen. Van oude en kleine Engelse en Zweedse wagens tot grote Amerikaanse oldtimers. Maar ook simpele hatchbacks tot Duitse super limousines. Vooraan stonden een partij motorfietsen, en de achterste rij werd gevuld met campers en busjes. Aan beide weerszijden stonden platte wagens. De band zelf stond onder een oude parachute bovenop twee platte wagens op te treden.