Trein strand in bos bij Beerze na botsing tegen boom, passagiers geëvacueerd

Beerze – Een trein is vanavond gestrand in het Beerzerveld bos in Beerze. De trein van vervoerder Arriva botste rond twintig over negen vanavond op een boom die tijdens een flinke onweersbui is omgewaaid op het spoor tussen Ommen en Mariënberg. Net ten westen van de overweg van de Zwarteweg kwam de trein tot stilstand.

Direct na de aanrijding werd het treinverkeer op het traject stilgelegd. De Officier van Dienst van ProRail bevestigd dat de trein inderdaad op een boom is gebotst. Hoe groot deze boom is, en of en hoeveel schade de trein heeft opgelopen is nog onduidelijk. Spooraannemer Asset Rail is net zoals ProRail met meerdere voertuigen ter plaatse. Zij gaan bekijken hoe ze het beste bij de trein en de boom kunnen komen.

De Officier van Dienst verteld dat er ongeveer 50 tot 70 passagiers in de trein zaten. Met behulp van een speciale ladder zijn deze reizigers uit de trein geëvacueerd. De reizigers, niet allen even warm gekleed, konden daarna via een pad naast het spoor met rolkoffers en fiets in de hand naar de Zwarteweg. Vanaf daar werden de onfortuinlijke treinreizigers opgehaald met een bus van South West Tours. Geen van de reizigers raakten gewond. De verwachting is dat er in ieder geval vanavond geen treinen meer tijden op het traject tussen Ommen en Mariënberg.