Tom Lucassen overhandigd eerste exemplaar van zijn boek aan burgemeester

Ommen – Eén van de eerste handelingen van burgemeester Hans Vroomen ruim twee jaar geleden was de opening van de galerie van Tom Lucassen aan de Prinses Julianastraat 10 in Ommen. Vanmiddag mocht Vroomen het eerste exemplaar van het boek ‘De taal van de vorm’ van de Ommer galeriehouder en beeldhouwer Tom Lucassen in ontvangst genomen.

Tom Lucassen vertelde de aanwezigen over zijn boek.

In het boek beschrijft de beeldhouwer hoe de wereld achter het beeld is. Hierbij spreekt hij over de perfecte vormharmonie. In zijn werk is harmonie tussen uitnodigend en sober, maar ook tussen evenwichtig en dynamisch duidelijk herkenbaar. Beeldhouwen is in Lucassen zijn filosofie het spel van lijnen en kaders, maar ook van toevoegen en weglaten. Tom Lucassen werkt in thema’s.

Burgemeester Hans Vroomen (l.) ontving het eerste exemplaar van het boek uit handen van Tom Lucassen.

Tussen deze themahoofdstukken door nam hij hoofdstukken op met beschouwingen over de kunst in zijn algemeenheid. Hoe kijken de beslissers van dit moment naar kunst? Wat is de functie, het nut en de noodzaak van kunst? De overhandiging vond, vanwege de corona restricties, plaats in een sobere sfeer. Burgemeester Hans Vroomen bedankte Lucassen voor het eerste exemplaar, en ziet er naar uit om in een stil uurtje te lezen over het belang van creativiteit en de vervlechting van kunst en samenleving.

Omdat burgemeester Vroomen gisteren zijn verjaardag vierde kreeg hij een extra presentje.