Tiende Vechtgenotenrit weer groots spektakel

Ommen – Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Na jaren corona stilstand werd de tiende editie van de Vechtgenotenrit gereden. De motortoerrit is voor kinderen en hun gezinnen, die binnen hun gezin met kanker zijn geconfronteerd. Een dagje weg, lol maken en de hele dag lekker bezig met leuke dingen. Maar vooral: andere dingen.

De stoet werd vanmorgen bij het Vechtgenotenhuis uitgezwaaid door burgemeester Hans Vroomen. Waarna de eregasten via Beerze, Den Ham, Geerdijk, Hankate, Lemelerveld en dan over de Lemelerberg via Lemele naar de eerste stop werden gereden. Die was bij Restaurant De Nieuwe Brug, en het daar tegenovergelegen Outdoor Ommen. Daar werd geluncht en gespeeld.

Vanaf daar vertrok de colonne ronkende voertuigen via Dalmsholte, Vilsteren, Dalfsen en Oudleusen naar Calluna voor een korte ijs stop. Alvorens het stuur naar het centrum van Ommen te zetten, waar het traditionele rondje over het Kerkplein werd gemaakt.

De meer dan een kilometer lange stoet van trikes, zijspannen en solomotoren werd daar feestelijk ontvangen door zwaaiende terrasgasten. Vanaf het centrum werd via de Vechtkade weer koers gezet naar het Vechtgenotenhuis.