Teams SamenLoop voor Hoop Ommen raken op stoom

Ommen – Meer dan dertig teams zijn inmiddels van start gegaan in de aanloop naar het wandelestafette-evenement SamenLoop voor Hoop Ommen op komende 25 en 26 mei. Dat is goed nieuws voor het bedrag aan financiën dat de deelnemers ermee voor onderzoek naar betere behandeling van kanker bij elkaar hopen te brengen. Zit je haar niet goed? Ga dan bijvoorbeeld naar de kapster van Team Hardenbergerweg. De hele opbrengst gaat naar de samenloop.

Apothekersassistenten gingen op de kiek voor de social media actie ‘Banner Shot’ bij het spandoek aan de Varsenerdijk. Foto: ingezonden.

Met creativiteit en veel motivatie zorgen de teams dat Ommen niet om ze heen kan. Team buurtvereniging Hardenbergerweg blinkt uit in veelzijdigheid. “Er zijn kleurig gehaakte telefoonhoesjes en speldjes te koop”, zegt Rina Gerrits. Zij is beslist een duizendpoot en vertelt dat vele ouderen druk mooie artikelen aan het maken zijn. “We hebben ook een kraam waar je hele originele kussens, schorten en nog veel meer kunt kopen. Ook heeft ons Team fraaie schilderijen vanuit het Vechtgenotenhuis die door de kunstenaars worden geveild. Natuurlijk gaat de hele opbrengst naar de samenloop. Ik hoop dat we het er heel druk mee krijgen.”

Team Rond de Regge bruist van activiteit. Zo verkochten ze in een leuke kraam spulletjes voor de samenloop op Lammetjesdag. Kinderen van OBS Nieuwebrug gaan lege flessen ophalen en dames uit de buurt haken schattige troostengeltjes voor de verkoop. Op 13 april is er een BBQ op het schoolplein van OBS Nieuwebrug waarvan een deel van de opbrengst wordt geschonken aan de pot van de samenloop. Ook tijdens het 24-uurs evenement zorgen ze voor bedrijvigheid en gezelligheid met dart-wedstrijden, spijkerslaan en meer. Net als Team van Duren die een kraam zorgt voor grabbelplezier en altijd prijs enveloppen.

Kaartenactie voor Hoop

Vanuit families, vrienden, (buurt)verenigingen en bedrijven worden de deelnemende teams gevormd. “Iedereen kent wel iemand in de naaste omgeving die een vorm van kanker heeft”, zegt apothekersassistente Wilma Hollak. De apotheek heeft een belangrijke functie in de zorg voor kankerpatiënten en die ligt haar na aan het hart. Apotheek Ommen heeft een team gevormd dat meedoet aan de wandelestafette maar draagt ook in de aanloop al een steentje bij. Assistente Chantal Timmer heeft met haar vriend Daan Zoeten een set van 5 fraaie kaarten ontworpen met bemoedigende boodschappen rondom het thema ‘hoop’. Ze zijn gedrukt door Mixed Studios en medegefinancierd uit de personeelspot. De kaarten zijn te koop aan de balie van beide vestigingen van de apotheek en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de SamenLoop voor Hoop.

Kiekje voor ‘Banner Shot’

De assistentes, een deel van het team, gingen op de kiek voor de social media actie ‘Banner Shot’ en roepen daarmee iedereen op hieraan mee te doen. Maak een leuke of originele foto bij één van de samenloop-spandoeken en stuur die in via de Facebookpagina van SamenLoop voor Hoop Ommen. Eén spandoek hangt op het bouwhek aan de Varsenerdijk, en één op een kar die telkens op een andere plek in Ommen opduikt. Spot de kar dus. Uiteindelijk wordt een E-boek gepubliceerd met alle ingezonden foto’s.