’t Vlierhuis viert haar eerste lustrum

Ommen – Het nog nieuw ruikende zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen bestaat vandaag vijf jaar. Vijf jaar geleden namen de eerste cliënten en medewerkers hun intrek in de nieuwgebouwde kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Het eerste lustrum werd vanmiddag tussen 14:00 en 18:00 gevierd in het versierde gebouw aan de Haarsweg.

Onder andere een ballonnenclown zorgde voor vermaak.

Feestelijk programma

De hele middag stond in het teken van het vijfjarig bestaan. Er was een uitgebreid en feestelijk programma samengesteld met onder andere een ballonnenclown, muziek, spelletjes, een demo van de duofiets, film en foto’s over ’t Vlierhuis en een prijsvraag. Ook was er een fotograaf aanwezig die portretten maakte en deze ook direct kon afdrukken. De bezoekers werden door het personeel geïnformeerd over wat ’t Vlierhuis is hoe de zorg in deze kleinschalige woonvorm gestalte krijgt. Van 16:30 tot 17:30 konden de bezoekers genieten van een kop oer-Hollandse erwtensoep.

Ontwikkeld

“’t Vlierhuis heeft zich ontwikkeld tot een fijne plek om te wonen, waar mensen zich thuis kunnen voelen en waar liefdevolle zorg en persoonlijke aandacht vanzelfsprekend zijn. Bij alles wat wij doen gaan wij uit van de belevingswereld en mogelijkheden van de individuele bewoner. Onze ruimtes zijn ingericht met sfeervolle details en hoekjes die herinneren aan het leven van vroeger. Onze zorg bieden wij op maat aan. Het levensverhaal van de bewoner, dat wij samen met de familie optekenen, is voor ons van groot belang. Onze zorg ontwikkelt zich voortdurend. Zo willen wij gaan werken met leefcirkels. Afhankelijk van wat de bewoner aankan, betekent dit voor de één een vrije beweegruimte binnen de eigen woongroep. Voor de ander kan dat een zelfstandig wandelingetje in de buurt zijn.” zo verteld locatiemanager Alien Tuinman van de Saxenburgh Groep. Met het open huis van vanmiddag wilde de Saxenburgh Groep deze ontwikkelingen graag delen met de inwoners van Ommen en omgeving.