Succesvolle eerste editie van Boss Obstacle Run

Ommen – Ommen kent vanaf vandaag een nieuw sportief en uitdagend evenement, de Boss Obstacle Run. Zowel de deelnemers als organisatie kijken terug op geslaagde eerste editie van de obstakel loop. Zo’n vijftig kinderen gingen vanmorgen als eerste van start tijdens de Little Boss Obstacle Run. De jeugd legde een parcours van zo’n 5 kilometer af. De kinderen van 8 tot met 10 mochten alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene, de rest van de kinderen tot en met 14 jaar mocht zelfstandig op stap. ’s Middags was het de beurt aan ruim 250 volwassenen om het acht kilometer lange hindernisparcours te bedwingen. Onderweg waren er 36 hindernissen die moesten worden genomen, de één wat moeilijker dan de andere.

De organisatoren kwamen met idee om de obstakelloop te organiseren nadat ze zelf aantal runs in de omgeving hadden gelopen. “Wij hebben onze stoute hardloopschoenen aangetrokken en zijn hard aan het werk om deze run tot een succes te maken”, verteld initiatiefnemer Sander Bremmer.  De vijfkoppige organisatie zette samen met een tal van vrijwilligers een originele en creatieve obstakelloop uit in het Ommerbos in de omgeving van het sportpark. “Obstakel runs lopen blijven mij fascineren en ik vond dan ook dat het niet in het mooie Ommen mocht ontbreken.”

De start- en finishlocatie van de Boss Obstacle Run was bij de atletiekbaan van ACO van Elderen op sportpark Westbroek. De meeste sporters gingen in teams van zo’n vijf à tien personen verspreid over de middag van start. De deelnemers moesten tijdens de run allerlei hindernissen overwinnen. Het was dan ook klauteren, klimmen en kruipen over boomstammen, klimrekken, monkeybars en allerlei andere obstakels. Verder was het ploegen door het mulle zand van de verspringbak, het bestijgen van heuvels in de bossen, en het passeren van obstakels als hekwerken. De regen die zich vanmiddag liet zien deerde de deelnemers niet, want droog zouden ze het ongeacht niet houden. Bij de terugkomst op het sportpark werd er een eind door een sloot gebaggerd, en zorgde de brandweer voor een flink waterspel.

Voordat de teams van start gingen werd er gezamenlijk opgewarmd.

Het ging de deelnemers van deze eerste editie niet om de snelste tijd, maar meer om de uitdaging en het plezier. De loop is laagdrempelig en iedereen kon en mocht in zijn eigen tempo mee doen. De deelnemers kregen naast een T-shirt ook nog een drankje en een aandenken.