Stembussen sportverkiezing 2020-2021 weer geopend

Ommen – De stembussen voor de sportverkiezing 2020-2021 van Ommen zijn weer geopend. Aanvankelijk stond de prijsuitreiking gepland voor half januari, echter besloot de gemeente eind vorig jaar de verkiezing op te schorten naar maart. “In verband met de coronamaatregelen en de eigen verantwoordelijkheid die we daarin wilden pakken, besloten we de feestelijke uitreiking uit te stellen”, aldus sportwethouder Ko Scheele.

De turnsters van Energy Gym Ommen wonen de titel ‘Sportploeg van het jaar’ bij de laatste verkiezing in 2019.

De uitreiking had natuurlijk ook digitaal kunnen plaatsvinden, maar de gemeente wilde de sportprestaties niet ongemerkt of enkel digitaal voorbij laten gaan. “Dankzij de versoepelingen kunnen we op 7 maart de prijzen fysiek uitreiken tijdens de tiende editie van de Sportverkiezing Gemeente Ommen.”

Stemmen

Vanwege het uitstellen van de uitreiking werd het stemmen op 23 december tijdelijk stilgelegd. Maar met een nieuwe uitreikingsdatum in het vooruitzicht zijn de stembussen vanaf nu weer geopend. Iedereen kan tot 28 februari per categorie een stem uitbrengen via www.ommen.nl/sportverkiezing. De stemmen die eerder al werden uitgebracht worden vanzelfsprekend meegeteld.

De winnaar wordt bepaald op basis van de publiekstemmen en die van de vijfkoppige onafhankelijke jury. Om in aanmerking te komen voor één van de sportprijzen moest er een aansprekende sportieve prestatie geleverd zijn in het sportjaar 2020 of 2021. De jury heeft op basis van de ingediende nominaties eerder de shortlist samengesteld.

Op 7 maart worden de prijzen uitgereikt in theater Carrousel. Hierbij wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.