Stefan Westenbroek tekent bij Schaatsteam Reggeborgh

Ommen – Stefan Westenbroek schaatst het komende seizoen in het groen-zwart van Schaatsteam Reggeborgh. De 18-jarige geboren Ommenaar is een specialist op de 500 meter. “Ik hoop de komende jaren sterker te worden op de 1000meter”, klinkt het ambitieus in het persbericht van de ploeg. Westenbroek heeft voor Reggeborgh gekozen om de uitstraling van de ploeg en omdat trainer Van Velde hem erg aansprak. “Ik heb er hartstikke veel zin in en hoop dat het een mooi seizoen gaat worden.”

Westenbroek in de nieuwe kleuren. Foto: Schaatsteam Reggeborgh.

Westenbroek deed afgelopen seizoen al mee aan het Daikin NK Sprint en de Daikin NK afstanden bij de senioren. Bij dat laatste toernooi zette hij tevens een Nederlands record voor junioren neer. Over de twee 500 meters wist hij een sneller klassement te rijden dan Kai Verbij in 2013 had gereden bij het olympisch kwalificatietoernooi. Naast zijn schaatscarrière volgt Westenbroek een MBO-opleiding Sport & Bewegen bij Landstede in Zwolle, en woont hij in Enschede. In 2018 en 2019 won hij in Ommen de titel ‘Sportman van het jaar’.

De jonge sprinter is de eerste aanwinst van Team Reggeborgh, dat een groot deel van de ploeg voor het aanstaande olympische seizoen al rond heeft. Kjeld Nuis, Ireen Wüst, Femke Kok, Janno Botman, Mathias Vosté, Wesly Dijs en Gijs Esders beschikken allen over een doorlopend contract. Ronald Mulder en Michelle de Jong hebben eveneens een optie om te verlengen.