Statiegeldactie voor 75 jaar Vrijheid Ommen vanaf vandaag ook bij Jumbo

Ommen – Vanaf vandaag is het ook bij de Jumbo in Ommen mogelijk om statiegeld te doneren aan de Stichting Ommen 75 jaar vrijheid. De actie bij de supermarkt aan de Markt duurt 4 weken en sluit op 22 maart. Bij de Albert Heijn is het al langer mogelijk om te doneren. Vanaf 6 januari tot en met 6 april is het daar mogelijk voor klanten om bij de flessenautomaat in de winkel hun statiegeld te doneren aan de stichting. Aan het einde van de periode zal de stichting de resultaten van de actie bekend maken.

In 2020 herdenkt en viert Nederland dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden is geƫindigd. In Ommen is, om de herdenkingen en festiviteiten te organiseren, een stichting opgericht. Het conceptprogramma is inmiddels bekend en staat op de website van de stichting. Binnenkort wordt er een app gelanceerd met informatie over de oorlogsjaren en de bevrijding van de Duitse overheersers. De app biedt ook ondersteuning in beeld en geluid bij fiets- en wandelroutes.

Ommen en de verschillende dorpskernen krijgen 7 dagen waarop herdacht en gevierd gaat worden. Om alle herdenkingen en vieringen die allure te geven die het verdiend is er veel geld nodig. Daarom kan er geheel vrijblijvend statiegeld worden gedoneerd aan de stichting. Meer informatie over de stichting en haar activiteiten zijn te vinden op de stichting website www.ommen75jaarvrijheid.nl.