Sproei installatie op trailer raakt viaduct Varsen en valt op wegdek

Ommen – De lading van een dieplader bleek vanmorgen niet onder de viaduct bij Varsen door te passen. De chauffeur van de combinatie reed kort voor tien uur op de N340 vanaf Dalfsen onder de viaduct door om daarna linksaf de N48 richting het noorden op te gaan. Het hoogste punt van de lading, een sproei installatie, trof echter de vier meter hoge viaduct. Bij de extreme krachten die daarbij kwamen kijken kwam de sproei aanhanger los van de trailer.

Het gevaarte viel op de rijstoken in de tegenovergestelde richting, waar op dat moment gelukkig niemand reed. De hulp van een mobiele kraan werd ingeroepen, die de aanhanger weer op de trailer wist te zetten. Aan de chauffeur van de vrachtwagen daarna de taak om de lading weer opnieuw te zekeren. Wat de omvang van eventuele schade aan de sproei installatie zal zijn is niet duidelijk.

De al fors gehavende viaduct

De afrit vanaf Dalfsen richting de noordelijke N48, de N340 richting Dalfsen en de afrit richting het zuiden op de N348 waren tijdens de afhandeling afgesloten. Met wat begeleiding van de politie kon het verkeer met minimaal hinder zijn weg vinden.