Sportverkiezing door corona uitgesteld naar maart

Ommen – De gemeente Ommen heeft de uitreiking van de sportprijzen uitgesteld naar 7 maart 2022. Het stemmen wordt in verband met dat uitstel ook tijdelijk stilgelegd. “In verband met de huidige coronamaatregelen en de eigen verantwoordelijkheid die we daarin willen pakken, hebben we besloten de feestelijke uitreiking uit te stellen”, vertelt sportwethouder Ko Scheele. Normaal gesproken vindt de uitreiking plaats tijdens een feestelijke avond in de Carrousel.

De turnsters van Energy Gym Ommen wonen de titel ‘Sportploeg van het jaar’ bij de laatste verkiezing in 2019.

De uitreiking had natuurlijk ook digitaal kunnen plaatsvinden, maar daar heeft de gemeente geen trek in. “We hopen in maart de prijzen toch fysiek uit te kunnen reiken. 2020 en 2021 waren sportief gezien ook bijzondere jaren. Er zijn mooie en indrukwekkende sportprestaties neer gezet, dat willen we niet ongemerkt of enkel digitaal voorbij laten gaan.”

Verkiezing

Op de website www.ommen.nl/sportverkiezing kon worden gestemd op de favoriete sporter per categorie, maar dat is sinds vandaag stilgelegd. Vanaf 1 februari tot en met 28 februari 2022 zullen de stembussen weer worden geopend. Die stemmen worden dan opgeteld bij de reeds uitgebrachte stemmen.

De winnaar wordt bepaald op basis van de publiekstemmen en die van de vijfkoppige onafhankelijke jury. Om in aanmerking te komen voor één van de sportprijzen moest er een aansprekende sportieve prestatie geleverd zijn in het sportjaar 2020 of 2021. De jury heeft op basis van de ingediende nominaties de shortlist samengesteld.