Sportverkiezing 2020 & 2021 van start; inwoners kunnen sporters nomineren

Ommen – Inwoners van Ommen kunnen vanaf deze week sporters nomineren voor sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van de jaren 2020 en 2021. De doorgaans jaarlijkse verkiezing kon in 2021 niet doorgaan in verband met de coronapandemie. “We bieden graag een podium aan sporters die de afgelopen twee jaar mooie en indrukwekkende sportprestaties hebben geleverd”, vertelt sportwethouder Ko Scheele.

De turnsters van Energy Gym Ommen wonen voor het jaar 2019 de titel ‘Sportploeg van het jaar’.

“Sporten is gezond, maar ook een belangrijke sociale factor. Daarom blijven we er als gemeente aandacht aan besteden. De sportverkiezing hoort daar onlosmakelijk bij. We hopen dat onze inwoners veel sporters voordragen voor de felbegeerde titels”, aldus de wethouder. Om in aanmerking te komen voor één van de sportprijzen moet er een aansprekende sportieve prestatie geleverd zijn in het sportjaar 2020 of 2021.

Dit kan een kampioenschap of promotie zijn. Maar dit is niet noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld ook een individuele prestatie zijn in relatie tot de leeftijd van een sporter of het verloop van een totale competitie. De kandidaten of ploegen moeten in de gemeente Ommen wonen of gevestigd zijn. Het is mogelijk om één of meerdere sporters te nomineren, inclusief een toelichting waarom de sporter of sportploeg wordt genomineerd.

Die nominaties kunnen tot en met 30 november 2021 worden ingediend via de website www.ommen.nl/sportverkiezing. Een onafhankelijke jury bepaalt achteraf per categorie welke drie genomineerden doorgaan naar de finale. In december worden de nominaties bekend gemaakt, en tot 31 december kunnen inwoners dan via de website stemmen op hun favoriete sporter of sportploeg. De planning is dat de prijzen op woensdag 19 januari 2022 worden uitgereikt in theater Carrousel.