Spelweek voor de 43ste keer van start, mogelijk laatste keer op veld naast Carrousel

OMMEN – De 43ste editie van de Spelweek Ommen is vanmorgen voor misschien wel de laatste keer begonnen op het vertrouwde veld naast de Carrousel. Het thema van de editie van dit jaar is kermis. Zoals altijd wordt ’s ochtends hard getimmerd door de jeugd om een zo mooi mogelijke hut te maken. En tijdens de middagen worden er op en rondom het spelweekveld verschillende spelletjes gespeeld. De organisatie begon afgelopen februari al met de voorbereidingen voor het jaarlijkse terugkerend evenement dat wordt gehouden in de laatste week van de zomervakantie. Ook dit jaar trekt het evenement weer veel basisschoolkinderen.

De kinderen werden vanmorgen eerst in groepjes verdeeld.

De spelweek begon vanmorgen met het indelen van de kinderen bij de ‘hutten’ door de blauwe leiding. De deelnemers worden in drie verschillende categorieën verdeeld. De 4 en 5-jarigen in de groep ‘kleuters’. 6 tot en met 9 jaar in de groep ‘6+’. En de kinderen van 10 tot en met 12 jaar in de groep ‘10+’. De deelnemers moeten minimaal vier jaar oud zijn.

Spelweek veld

De Spelweek kan in ieder geval dit jaar nog terecht op het vertrouwde veld naast de sporthallen van het multifunctionele centrum de Carrousel. De gemeente gaat de sportfaciliteiten uitbreiden op dat veld, maar door vertraging van de werkzaamheden kan de Spelweek dit jaar nog terecht op hun oude plekje.

De timmeraars in spe haalden om te beginnen een lading planken op.

Woensdag

Op woensdagavond wordt er een ‘ouderavond’ gehouden. Dan kunnen de kinderen aan hun ouders laten zien wat ze allemaal gemaakt hebben. Natuurlijk zijn opa, oma en de rest van de familie dan ook welkom. Tegelijk is ook de ‘Kermis Markt’. Het terrein wordt dan omgebouwd tot een groot kermisfestijn, met springkussens, een loterij, versnaperingen en vele andere activiteiten. Kinderen mogen dan spulletjes verkopen op een kleedjesmarkt.

Op vertoon van een gouden weekkaart mogen de kinderen woensdagmiddag tussen twee en vijf uur gratis zwemmen bij openluchtzwembad de Olde Vechte, ouders en verzorgen hebben dan een fikse korting.

Komen en gaan blauwe leiding

De Spelweek wordt begeleid en georganiseerd door verschillende groepen. De blauwe leiding neemt de organisatie op zich en krijgt bijstand van de rode leiding (die de kinderen begeleiden), de groene leiding (die met van alles en nog wat helpen) en de roze leiding (die verantwoordelijk zijn voor de kassa en bar).

Het afgelopen jaar hebben Thijs de Groot en Connie van Beusichem afscheid genomen van het blauwe team. Dit jaar krijgt het team versterking van Thijs Scholte en Ilse Bremmer. De blauwe leiding bestaat dit jaar uit Hans de Groot, Moniek Bosch, Cencia Waaijenberg, Isabel Hermes, Ilse Kragt, Stephan Hagedoorn, en de nieuwgedienden Thijs Scholte en Ilse Bremmer.

Vuur

Als afsluiting worden op vrijdagmiddag alle hutten door een shovel op een grote berg geschoven en onder begeleiding van de brandweer verbrand.