Smikkelen op BARREL Food Truck Fest onder zinderende zon

Ommen – Het gortdroge evenementen terrein op de Voormars in Ommen staat vandaag vol met ‘foodtrucks’ tijdens het BARREL Food Truck Fest. Het is de eerste editie van het BARREL evenement in Ommen, dat vandaag en morgen plaats vindt. Eerder kwam het evenement al naar het centrum van Hardenberg waar het volgend weekend weer te vinden zal zijn. Het evenement is gratis toegankelijk en bezoekers kunnen bij alle trucks contant afrekenen, en bij sommige foodtrucks kan ook worden gepind. De organisatie heeft een zo gevarieerd mogelijke line-up geselecteerd. Zo staan er meerdere omgebouwde oude brandweerwagens, en ook een tot barbecue omgebouwde auto.

Uit heel Nederland zijn de foodtruckers naar Ommen afgereisd voor het BARREL Food Truck Fest. De bezoekers kunnen van allerlei wereldse gerechten genieten. Zoals broodjes kogelbiefstuk met truffelmayonaise of buikspek, Thaise chicken wraps, pulled pork, churros, hotdogs, vegie taco’s, steadmed buns, friet stoofvlees met mango chutney, Thaise lekkernijen, Turkse specialiteiten, frozen yoghurt, spareribs, smoothies en verse kokosnoten. Bij het evenement hoeft het de bezoekers dus niet te ontbreken aan verrukkelijke streetfood.

24Kitchen

Eén van de foodtrucks die naar Ommen is gekomen is zit bij de laatste drie finalisten van de Foodtruck Awards van 24Kitchen. De foodtruck Meat at the Bar van kok Milko Schuller staat vooraan het terrein en voorziet de bezoekers van heerlijke broodjes met biefstuk. Ook een tv-ploeg van 24Kitchen was vanmiddag op het terrein op opnamen te maken voor het televisieprogramma 24Kitchen.

Een ploeg van 24Kitchen maakte opnamen bij foodtruck Meat at the Bar.
Een ploeg van 24Kitchen maakte opnamen bij foodtruck Meat at the Bar.

Beker

Tijdens dergelijke evenementen worden vaak gebruik gemaakt van plastic wegwerp bekertjes wat vaak een enorme berg afval achter laat. Om dat te voorkomen heeft de organisatie een hard-plastic eigen BARREL beker gemaakt. Bij de eerste bestelling betalen klanten een éénmalige bijdrage van 1 euro. Bij iedere nieuwe bestellingen kunnen de klanten hun glas afgeven bij de bar. Dan ontvangen ze een nieuwe, schoon exemplaar met daarin het bestelde drankje.