Sluis Junne na wekenlange sluiting morgen weer in gebruik

Junne – Goed nieuws voor vaarrecreanten op de Vecht: de sluis in Junne gaat vanaf morgen weer open. De afgelopen weken heeft het Waterschap Vechtstromen werkzaamheden aan de sluis verricht om ervoor te zorgen dat de sluis weer storingsvrij te bedienen is. Deze werkzaamheden zijn eind vorige week afgerond, waarna de sluis afgelopen maandag is getest. Deze test is positief verlopen. Daarom kan de sluis in Junne vanaf donderdag 23 juli weer open voor vaarrecreanten, en kan er weer worden doorgevaren op de Vecht.

De nieuwe sluis in de Vecht bij Junne.

Werking

Vlak na het begin van het vaarseizoen op de Vecht is de sluis in Junne in storing gegaan. De aandrijving van de sluiskleppen bleek niet goed te functioneren. In de afgelopen weken heeft het waterschap de sluis deels drooggezet, de probleemveroorzakers in kaart gebracht en werkzaamheden verricht om deze probleemveroorzakers permanent te verhelpen. Afgelopen maandag is de sluis uitgebreid getest, waarbij bleek dat de sluis naar behoren functioneert en opengesteld kan worden.

Sluizen

Nu de sluis in Junne weer opengaat zoals voorheen verandert er voor de vaarrecreant niets aan het gebruik van de sluis. Net als op de andere sluizen is ook op de sluis Junne tijdens de openingstijden een toezichthouder namens het waterschap aanwezig. Alle sluizen in de Vecht tussen Ommen en de Duitse grens zijn in het vaarseizoen -1 april tot 1 november- dagelijks geopend tussen 9.00 en 17.00 uur.