Sinterklaas zet voet op overvolle Vechtkade

Ommen – Sinterklaas heeft vanmiddag weer voet aan wal gezet in Ommen. Rond half vijf kwam Pakjesboot 7 Ommen binnen varen op de Vecht. Het leek even alsof de kapitein de menigte kinderen over het hoofd had gezien want de boot stoomde rustig door. Maar na flink geroep van de kinderen draaide de pakjes boot toch om. Na wat kundig paswerk van de kapitein legde de boot aan bij de Vechtkade. De goedheiligman en zijn pieten stapte aan wal en werden warm ontvangen door de jeugd, burgemeester Hans Vroomen en presentator Arvin Mulder.

Nadat de Sint was aangekomen maakte hij een klein tochtje door Ommen. Hij ging via de Markt naar het nieuw geopende 11 Aprilplein. Daarna ging hij via de Varsenerstraat, de Varsenerpoort en de Brugstraat onderweg naar het Kerkplein. Hier werd Sinterklaas opgevangen door een horde kinderen. Op het podium keken de dansers van Dansstudio 85 uit naar de Sint. Vanaf zo’n half zes was het springen tijdens het Pepernotenfeest van de Dikdakkers.

Sinterklaas werd ontvangen door burgemeester Hans Vroomen

Sinterklaas verblijft voorlopig in het ‘Huis van de Sint’ aan het Kerkplein. Sinterklaas zal daar elke woensdag en zaterdag middag zijn.