Sinterklaas weer op vertrouwde plek aangekomen in Ommen

Ommen – Sinterklaas heeft vanmiddag weer voet aan wal gezet in Ommen. Rond kwart voor vijf kwam Pakjesboot 7 Ommen binnen stomen op de Vecht. Nadat de kapitein de pakjesboot omdraaide bij de Vechtbrug legde deze aan bij Rederij Peters. Dat de boot dit jaar weer op de oude vertrouwde plek zou aanleggen in plaats van aan de Vechtkade zoals voorgaande jaren leek niet iedereen te weten. Op de parkeerplaats bij de rederij was slechts een handvol mensen, terwijl de kade aan de overkant vol stond.

Desondanks stapten de goedheiligman en zijn pieten vol enthousiasme aan wal, waar zij warm werden ontvangen door de jeugd en burgemeester Hans Vroomen. Nadat de Sint was aangekomen ging hij te voet de brug over richting het Vechtpodium. Daar werd hij opgewacht door dansers van Dansstudio 85. Rond het avonduur is hij naar het Huis van Sinterklaas vertrokken.

Volgende week zaterdag is ’s middags van twee tot vijf het Sintfestijn, en is het Huis van Sinterklaas open. Door dansschool Elle Dansé wordt dan een workshop gegeven, evenals een knutsel workshop door Tante Matroes. Daarnaast zijn er springkussens, en kan de jeugd op de foto met Piet.

Een automobiliste die even moest wachten op de Sint en zijn gevolg kreeg ook een handje pepernoten.