School en kinderopvang Ommerkanaal halen ruim €1.100 op voor beweegtuin

Ommerkanaal – Al enkele jaren bestond de wens om het veld bij Buurthuis Ommerkanaal te voorzien van speeltoestellen. Deze wens krijgt nu vorm, mede door de inzet van het Plaatselijk Belang Buurtschap Ommerkanaal en de actiegroep die zich hebben ingezet om de beweegtuin te realiseren aan het Ommerkanaal.

De symbolische cheque werd door meesterverkopers Lea, Loïs en Saar aangeboden aan de voorzitter van het PBBO, Henry Petter (l.).

Een aantal jaren geleden werden de eerste stappen gezet, en kwamen er ideeën op tafel over speelvoorzieningen op het veld. De ideeën kregen steeds meer vorm en besloten werd dat het veld een prima plek is om voor alle inwoners van de buurtschap beweegmogelijkheden te creëren, zonder de mogelijkheid te verliezen om activiteiten te organiseren op het veld.

Verschillende fondsen werden aangeschreven, en bij de gemeente Ommen werd een verzoek neergelegd om deze beweegtuin te kunnen realiseren. De gemeente Ommen was en is enthousiast, en de plannen konden verder worden gesmeed. Naast fondsen als het VSB-fonds, en de gemeente Ommen die mooie bijdragen leverden aan de realisatie van de beweegtuin, deden ook de kinderen van CNS Ommerkanaal en Kinderopvang Ommerkanaal een mooie duit in het beweegtuinzakje.

De ouderraden van zowel de school als de kinderopvang zorgden voor een prima organisatie van de stroopwafelactie, en de kinderen zorgden voor de verkoop ervan aan vrienden, familie, buren en bekenden. Dat resulteerde in een prachtig bedrag van €1.174,12. Dit bedrag werd door middel van een cheque door de meesterverkopers Lea, Loïs en Saar aangeboden aan de voorzitter van het PBBO, Henry Petter.

Mede dankzij dit bedrag wordt het veld bij het buurthuis door verschillende bedrijven, waaronder lokale ondernemers omgetoverd tot een prachtige beweegtuin waar onder andere buurtgenoten elkaar al dan niet op een sportieve manier kunnen ontmoeten.