Scholieren strijden tijdens regioronde Nationale Voorleeswedstrijd in Carrousel

Ommen – De Nationale Voorleeswedstrijd is in volle gang, en de halve finale staat voor de deur. Vanavond strijden 11 voorleeskampioenen uit de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Twenterand om kampioen te worden in de regio Noord-Oost Overijssel. Van de elf voorlezers kunnen er vanavond twee deelnemers doorgaan naar de provinciale finale, 10 april in het ZINiN Theater in Nijverdal.

De 11-jarige Anne-Lieke Dekker van CBS Rehoboth uit Vriezenveen

De deskundige jury bestaat uit Hanneke Ardesch (coördinator Taalpunt Hardenberg), Aletta Pastink (taalcoach en voorleescoördinator bij de VoorleesExpress Hardenberg) en Dirry van Grampel (jeugdspecialist bibliotheek). Zij beoordelen de voorlezers vanavond volgens de criteria die in alle rondes gelden. Elke lezer krijgt maximaal vijf minuten de tijd voor een korte introductie, en het voor te lezen fragment. Elke kandidaat mocht vanavond 12 supporters meenemen.

v.l.n.r. Alleta Pastink, Dirry van de Grampel en voorzitster Hanneke Ardesch

Wessel Koekkoek van OBS De Dennenkamp en Leonie Bruggeman van CBS Hoogengraven uit Stegeren vertegenwoordigen Ommen vanavond. Zij waren afgelopen dinsdag 12 februari de winnaars van de kwartfinales in Bibliotheek Ommen. Alle deelnemers uit de gemeente Twenterand, drie scholieren, komen uit Vriezenveen: Fien Krommendijk (CBS Eltheto), Anne-Lieke Dekker (CBS Rehoboth) en Hanna Pool (CBS Shalom). Verder doen Femke Zweers van CBS De Spiegel uit Dalfsen en Myrle Timmerman van CBS De Wegwijzer uit Nieuwleusen mee. Uit de gemeente Hardenberg doen Fay van der Schaaf van KBS De Langewieke uit Dedemsvaart, Eva-Lynn Altena van CBS De Wiekslag uit Bruchterveld, Lynn Bosman van CBS De Bron uit De Krim en Joran Bosma van GBS De Morgenster uit Hardenberg mee.

Fien Krommendijk uit groep 8 van CBS Eltheto uit Vriezenveen