SamenLoop voor Hoop 2019 afgetrapt met lancering ‘stenen van hoop’

Ommen – De derde SamenLoop voor Hoop in Ommen is vanavond afgetrapt. De plannen voor de 24 uur durende wandelestafette werden vanavond gepresenteerd tijdens een eerste bijeenkomst in het Vechtdal College. De bijeenkomst begon met terugblik naar de succesvolle editie in 2015 met een korte film. Een indrukwekkende paar minuten die tranen los maakte en menig gast kippenvel bezorgde. Na de film stelde de leden van de organiserende commissies zich voor en vertelden wat zij bijdragen aan de realisatie van het evenement.

KinderLoop voor Hoop

Er was speciale aandacht voor de KinderLoop voor Hoop. De organisatie wil hier mee meer aandacht geven aan kanker bij kinderen. De kinderen lopen dan ook voor een bijzonder doel: een onderzoek naar Acute Lymfatische Leukemie bij kinderen. Kinderen worden steeds vaker genezen dan vroeger. Om dit te vieren is er tijdens de gehele loop extra veel leuks te beleven.

Stenen van Hoop

Jarno Hams, onder meer zevenvoudig Sterkste Man van Nederland, onthulde samen met wat kinderen het thema voor de komende SamenLoop: ‘Stenen van Hoop’. De veelvoudige bekroonde streekgenoot kreeg in zijn familie zelf ook met kanker te maken. Hij besloot dan ook letterlijk zijn machtige schouderpartij in te zetten voor het goede doel.

Jarno Hams droeg vaten vol steentjes de aula in.

Monument

De eerste ‘stenen van hoop en verbondenheid’ werden vanavond door Hams met behulp van de kinderen uitgedeeld. Hams droeg twee vaten met steentjes de aula binnen waarna de kinderen deze uitdeelden aan de gasten. Voor en tijdens de SamenLoop voor hoop kunnen de deelnemers een steentje ophalen dat kan worden voorzien van een boodschap, naam, of beide.

Dat steentje kunnen de deelnemers bij zich dragen tijdens het lopen. De één zal bijvoorbeeld symbolisch de naam van iemand die kanker heeft meedragen, of gedenkt een dierbare die de strijd heeft verloren. De ander zal een tekst van hoop of een wens op de steen schrijven. Aan het einde van de loop kunnen de steentjes worden ingeleverd. Het idee is om de samengebrachte steentjes te combineren in een blijvend monument voor saamhorigheid in Ommen. Met een ontwerp is al begonnen.

De kinderen deelden de steentjes uit.

“Elke euro telt voor de bestrijding van kanker. Maar de samenloop voor hoop betekend veel meer. Het is samen steunen, gedenken en vieren. Gedeelde kracht, die in Ommen symbolisch en letterlijk wordt verankerd in steen.” schrijft de organisatie.

“Alles uit de kast”

SamenLoop voor Hoop initiatiefneemster Lidy Zwiers verteld “De overlevingskansen zijn inmiddels flink gestegen en daarom moeten we juist nu alles uit de kast halen om samen deze afschuwelijke ziekte een halt toe te roepen. Jarno Hams heeft indrukwekkend veel kracht in huis. Geweldig dat hij die op de kick-off wil tonen voor een ijzersterk en tegelijk oneindig kwetsbaar thema dat we bij de SamenLoop voor Hoop 2019 in Ommen gaan zien. Hij is hiermee symbool voor alle Ommenaren die samen de schouders eronder zetten om het loodzware gewicht van de ziekte die nu al een op de drie mensen treft, te verlichten.”

Het eerste team heeft zich inmiddels al aangemeld. Mensen die zelf met een team mee willen doen kunnen zich aanmelden via: https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/ommen/.

Mensen die sponsor of donateur willen worden kunnen zich melden via de sociale media van de organisatie. Natuurlijk mag men ook direct doneren op IBAN-rekeningnummer: NL35 RABO 0162 3770 37