Ruime meerderheid van leden OVC’21 en OZC stemt voor fusie, vanaf zomer één voetbalclub: FC Ommen

Ommen – De leden van de voetbalverenigingen OVC’21 en OZC hebben met een grote meerderheid ingestemd met een fusie van beide clubs. In een online te volgen vergadering deelde notaris Jan Willen van Bentum de definitieve uitslag van de stemming onder alle stemgerechtigde leden van beide verenigingen. Dit onder toeziend oog van voorzitters Bertus Heuver (OZC), Gerard Habers (OVC’21) en fusiebegeleider Jan Smit, samen met ruim tweehonderd leden die vanaf thuis de bekendmaking volgden. Voor beide verenigingen gold dat bij een twee/derde meerderheid tot een fusie zou worden besloten, waarbij de verenigingen opgaan in één nieuwe vereniging.

In totaal brachten 921 leden van beide clubs een stem uit. Daarvan kon de notaris 764 keer een ‘ja’ vaststellen. Onder de leden van OVC’21 stond 88,5% positief tegenover de fusie, bij OZC waren dit 80,7 procent van de leden. Gemiddeld zo’n 83 procent; een ruime meerderheid. Dat leidt tot de conclusie dat OVC’21 en OZC per 1 juli dit jaar zullen fuseren, en opgaan in de nieuwe vereniging FC Ommen. Opvallend aan de cijfers is dat er vanuit het kleinere OVC’21 tijdens de eerste stemronde te weinig leden een stem uitbrachten, waarna in de tweede ronde geen limiet gelde. Toch werd deze limiet wel gehaald, al zij het met slechts twee stemmen.

Ambitie

De komende maanden zullen de werkgroepen van beide verenigingen nog voldoende te doen hebben om de samenvoeging vorm te geven. Zo moet er bijvoorbeeld een nieuw tenue worden gekozen. “De ambitie van de fusievereniging is om op den duur zowel met Heren1 als Dames1 door te stoten naar de 1e klasse. Een hele uitdaging, maar niet onmogelijk”, zo laat de fusieclub weten. “Daarnaast, en niet minder belangrijk, willen we ook het recreatieve voetbal goed op de kaart zetten, in al zijn belevingsvormen.”