Ruim 1600 hardlopers van start bij Stationloop

Ommen – De twaalfde Station tot Stationloop is vanavond van start gegaan in Ommen. Erica van Lente, de nieuwe burgemeester van Dalfsen, gaf om 19:30 het startschot bij het station in Ommen. Het loop evenement gaat over een tien Engelse mijlen (ongeveer 16 kilometer) tellend parcours tussen de stations van Ommen en Dalfsen. 1650 mannen en vrouwen hebben zich vooraf ingeschreven, en dingen mee in de geldprijzen. De overall winnaar bij zowel de mannen als de vrouwen krijgt een bedrag van 150 euro.

Op het verbreken van het parcoursrecord staat ook voor zowel de mannen als vrouwen een extra geldprijs van 100 euro. De snelste lopers kwamen rond 20:25 over de finish bij het station in Dalfsen. Bij de mannen staat het parcoursrecord op naam van Arne Mulder, die in 2014 finishte in 51 minuten en 53 seconden. Bij de vrouwen werd in 2015 het record gezet op 58 minuten en 55 seconden door Patty den Ouden.

Sokken

Deze twaalfde editie van de Station tot Stationloop was in vijf dagen volgeboekt. Bij de opening op 1 februari waren binnen 20 minuten al duizend inschrijvingen. Dit jaar is het merendeel van de deelnemers, zo’n 66 procent, man; de rest is vrouw. De leeftijden variëren van 16 tot en met 78 jaar, met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Wie geen geldprijs wint ontvangt na de finish in elk geval een paar speciale hardloopsokken.