Rolcontainers vol houdbare producten voor voedselbank dankzij donaties

Ommen/Hardenberg – Vanwege de coronamaatregelen was het voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen lastig om supermarktacties te houden. Normaal worden het hele jaar door met dergelijke acties en met de grote decemberactie in 10 supermarkten tegelijk, enorme voorraden houdbare producten opgehaald. Daarmee konden voorheen de 280 kratten die per week gevuld worden, zeker 6 maanden lang worden aangevuld. Omdat de coronamaatregelen de vrijwilligers nog steeds beperken de schappen aan te vullen door middel van acties, is er met de ontvangen donaties een grote bestelling gedaan.

Foto: Voedselbank Hardenberg-Ommen

“Het was voor ons lastig om grote supermarktacties te houden en zodoende slonk onze voorraad houdbare producten snel. Daar moesten we iets aan doen. Nou hebben we met name in december heel veel donaties ontvangen van gulle gevers, die hebben we nu dus te gelde gemaakt”, aldus bestuurslid Roos ter Beek. Vanmorgen werden 36 rolcontainers vol met houdbare melk, pasta, soep en potgroente bezorgd bij het pand van de Voedselbank in Hardenberg. Met die voorraad in de schappen kunnen de vrijwilligers de pakketten aanvullen tot de zo gewenste schijf van vijf. Momenteel maken ruim 750 mensen wekelijks gebruik van de pakketten van de Voedselbank in de gemeentes Hardenberg en Ommen. Met de gekochte producten kunnen de pakketten weer tussen de 4 tot 6 maanden worden aangevuld.

“Iedereen snapt dat het belangrijk is dat de pakketten zoveel mogelijk gezonde producten bevatten. Wekelijks halen wij bij diverse leveranciers onder meer verse broden, vlees, eieren, groente en andere producten op. Door de aanvulling met de producten uit deze bestelling garanderen we dat de pakketten die gezonde basis hebben. Daarom nogmaals onze dank aan de vele mensen die de Voedselbank Hardenberg-Ommen gesteund hebben met geweldige acties en prachtige bedragen!”, vervolgt Ter Beek.