Riek Eerbeek-Brinkhuis viert haar honderdste verjaardag

OMMEN – Mevrouw Riek Eerbeek-Brinkhuis viert vandaag haar ivoren jubileum. Ze werd vandaag, op 1 oktober, een eeuw geleden geboren in Hessum. Ze werkte vanaf jonge leeftijd als keukenmeisje bij baronnen en doctoren. Ze overleefde de Tweede Wereldoorlog en op de zesde van de zesde maand van 1946 trouwde ze met haar echtgenoot. Samen begonnen zei de bekende doe-het-zelf-zaak Van Eerbeek in Dalfsen. Hier werden jaren verf en behang verkocht, later evolueerde dit uit tot een doe het zelf zaak.

Mevrouw Riek Eerbeek-Brinkhuis ontving vanmiddag van burgemeester Hans Vroomen felicitaties en bloemen.

De echtgenoot van Riek overleed in 1975 op 57-jarige leeftijd en ze kwam alleen te staan. De winkel werd verkocht en in april 1976, een jaar na het overlijden van haar man, kwam Riek naar Ommen toe.

Tot 2004 woonde Riek volledig zelfstandig maar vandaag de dag woont ze in een aanleunwoning in ‘Het Hoefijzer’, tegenover Zorgcentrum Oldenhaghen. Ze wordt twee keer dag bezocht door thuishulp maar red zich verder prima. “Mijn moeder is eigenlijk nooit ziek en gebruik nauwelijks medicatie.” verteld haar dochter Ineke. Bij een bezoek van burgemeester Hans Vroomen was te zien wat voor kwieke vrouw Riek op haar respectabele leeftijd nog is. Afgelopen april liep ze een hersenschudding op bij een val maar hier is ze weer helemaal bovenop gekomen.

Mevrouw Riek Eerbeek-Brinkhuis

Riek kreeg vier kinderen; twee dochters en twee zonen. Eén van haar zonen overleed in 1977, en haar andere zoon is op het moment helaas ernstig ziek. Ze heeft vier kleinkinderen, en één achterkleinkind.