Rennen over grauwe Lemelerberg in strijd tegen kanker

Lemelerberg – Zo’n 350 lopers begeven zich vandaag over de glibberige en modderige paden van de Lemelerberg en Archemerberg. Team Sukerbiet uit Lemelerveld organiseert hier vanmiddag de zesde editie van de Multimate Sukerbiet Trailrun. Het loopevenement door het natuurgebied telt ook dit jaar wederom twee afstanden; van 11 en 25 kilometer. Hoewel er vandaag wel tijdwaarneming aanwezig is zal de tijd en klassering voor de meeste deelnemers van ondergeschikt belang zijn. “Het is juist de belevenis, het lopen in deze prachtige natuur zonder enige druk van buitenaf en jezelf uitdagen om iets nieuws te ervaren”, verteld de organisatie.

Uitdagend

Met de routes over de Lemelerberg en Archemerberg, die op het hoogte punt 78 meter boven het Vechtdal uitsteekt, biedt het unieke parcours sportieve hoogteverschillen en spectaculair vergezichten. De route van 25 kilometer heeft maar liefst 350 hoogtemeters, op de route van 11 kilometer zijn dit 155 hoogtemeters. Van beide afstanden is vrijwel het gehele parcours onverhard, slechts 1 kilometer gaat over verharde wegen.

KWF & Alpe d’HuZes

Team Sukerbiet wil met activiteiten als de trailrun geld inzamelen voor goede doelen. De opbrengst van de editie 2019 komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding en Alpe d’HuZes. Het inschrijfgeld voor de run was 17,50 euro, maar de organisatie nodigde de deelnemers uit om (kleine) extra donatie te doen. “Om op die manier onze goede doelen extra te steunen!”

De organisatie is blij met de sponsoring van bouwmarkt Multimate uit Lemelerveld, die het met hun steun mogelijk maken dat Team Sukerbiet haar ambities waar kan maken. Als tegenprestatie voor het gebruik van het natuurgebied op de Lemelerberg adopteert Team Sukerbiet enkele schapen van de schaapskudde van het Landschap Overijssel, en levert daarmee een bijdrage voor de instandhouding van de kudde.

De lopers voor beide afstanden startte om half één op de Oude Dijk, tegenover Streekrestaurant De Vechtdalkok in Dalmsholte. Hier zullen de lopers later vanmiddag ook weer finishen.

De lopers startte om half één op de Oude Dijk in Dalmsholte.