Rallyauto schiet op hoge snelheid zonder remmen rechtdoor en ramt hek

De auto kwam vlak voor de Oude Raalterweg, een kleine 900 meter verder, pas tot stilstand.

GIETHMEN – Een deelnemer van de Historic Rally die als onderdeel van de Hellendoorn Rally wordt verreden is rond het middaguur zonder remmen recht door geschoten van het parcours af. De auto met startnummer 115 werd bestuurd door David Jans (blauw pak) met zijn moeder Marieke van Gorssel (zwart met rood pak) als navigator toen na de bocht al een keer genomen te hebben de Nissan Sunny Gti-R geen enkele remmen meer bleek te hebben. Zowel de voetrem als handrem gaven geen resultaat en de auto schoot met een snelheid van rond de 160-180 kilometer per uur rechtdoor op de Dalmsholterweg waar deze linksaf de Oude Hammerweg op had moeten gaan.

Bestuurder David Jans (blauw pak) en zijn moeder en tevens navigator Marieke van Gorssel (zwart met rood pak) in gesprek met KNAF marshals en de politie.

De auto kwam uit eindelijk een kleine 900 meter verderop tot stilstand in een bocht bij de Oude Raalterweg. Bij het rechtdoor rijden door de uitremzone werd een afzettingshek met volle snelheid geraakt en op een verderop geparkeerde auto van een toeschouwer gelanceerd. Dit voertuig raakte licht beschadigd, ook een aantal motorfietsen liepen lichte schade op. De rally auto raakte aan de voorkant licht beschadigd. Doordat Jans luid claxonneerde kon iedereen op tijd op zij springen. Niemand raakte gewond maar alle partijen schrokken wel flink. De politie hielp de betrokken partijen met het uitwisselen van gegevens.

Een hek werd op een auto gelanceerd en eindigde in de bosschage.