PostNL pakketten dankzij automaat nu continue te versturen en ontvangen

Ommen – Inwoners van Ommen kunnen vanaf vandaag 24 uur per dag en zeven dagen per week pakketten van PostNL verzenden en ontvangen. Dit dankzij de komst van een automaat bij de Karwei. De innovatieve, en tegelijkertijd eigenlijk heel simpele pakket- en briefautomaat staat op de parkeerplaats van de bouwmarkt aan de Balkerweg.

Met de automaat kan men via verschillende ‘kasten’ pakketten versturen en ontvangen, en daar zelf een moment op de dag voor uitkiezen. Het postbedrijf startte in 2016 met vijftien pakketautomaten een proef in Almere. In 2017 volgden Limburg en Tilburg, waarna een verdere landelijke uitbreiding begon. Sindsdien is PostNL druk bezig om het netwerk van dergelijke apparaten uit te breiden.

Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten en willen dat doen waar en wanneer het hen goed uitkomt. Dankzij de pakketautomaat kunnen de mensen hun pakketten snel en eenvoudig ophalen, verklaard Linda van der Horst, formulemanager bij PostNL. Inmiddels staan er zo’n 275 pakket- en briefautomaten door heel Nederland.