Popkoor Vocalicious viert lustrum met spetterende show ‘Confetti’

Ommen – Ommer Popkoor Vocalicious bestaat 5 jaar en pakt uit met twee grootse jubileumshows in theater De Carrousel. Met de show ‘Confetti’ wil Popkoor Vocalicious laten zien hoe het de afgelopen vijf jaar gegroeid is. Maar er wordt ook even teruggeblikt op de beginjaren, dit is samengevat in een swingende medley. Beide concerten, van gisteren en vanavond, zijn volledig uitverkocht en de theaterzaal is dan ook tot aan de rand toe gevuld.

Confetti

De naam van de jubileumshow is niet zomaar verzonnen. ‘Confetti’ is feestelijk, en heeft allerlei kleurtjes, en staat daarmee ook voor diversiteit. Het koor, opgericht door de ondernemende Anneke Veldman en Betsy Kalma, heeft al vanaf de eerste dag veel leden en bewijst dat diversiteit en saamhorigheid heel goed samen kunnen gaan. Alle leeftijden en vele popmuzieksmaken en stemsoorten zijn vertegenwoordigd. “Vocalicious is eigenlijk een dwarsdoorsnede van Ommen, vandaar de naam van de jubileumshow: Confetti staat voor alle muzikale kleuren en persoonlijkheden binnen het koor”, aldus de organisatie. Maar eigenlijk zijn er nog wel wat meer mannen welkom.

Repertoire

Die diversiteit beeld zich ook uit in het repertoire, dat loopt van Nederlandse klassiekers zoals De Dijk en André Hazes, tot modernere entertainers als Adèle, Justin Timberlake en Avicii. Maar ook iconische muziek van bijvoorbeeld The Eagles, Abba, de Beatles en de illustere Simon & Garfunkel passeren de revue. Om zoveel verschillende stemmen, met zo’n verschillende muziek mooi te laten klinken was uiteraard een hele opgave, maar ondanks dat begin deze maand pas voor het eerst met alle muzikanten samen geoefend werd komt het alles perfect samen. De energie spat er vanavond bij zowel de muzikanten, als de zangers, vanaf.

Kosten

Niet alleen muziek technisch ging er heel wat vooraf aan de jubileumshow, om alles te kunnen bekostigen moest er ook geld binnenkomen. Zo verzorgden een vijftal van de koorleden afgelopen februari twee avonden een ‘Singing Dinner’ op de eerste verdieping van Tante Pos. De bezoekers betaalden een tientje extra om zich door de koorleden te laten bedienen, met tussen door livemuziek verzorgd door de bedienende zangers. Voor de jubileumconcerten van vandaag en gisteren werden online toegangsbewijzen verkocht voor 10,50 euro voor volwassenen, en 5,50 euro voor kinderen. En dat er genoeg animo bestaat is wel duidelijk, alle kaarten voor beide avonden waren vooraf uitverkocht, en de zaal zat beide avonden dan ook tot de laatste bijgezette stoel en traptrede vol.

Vocalicious

Popkoor Vocalicious is een fors koor van zo’n 70 stemmen, en heeft in haar 5 jaar jonge bestaan op veel enthousiasme in Ommen kunnen rekenen. Dirigente vanaf het eerste uur was de Zwolse Margriet Bruggemans en onder leiding van Karlijn Kunnen, eveneens uit Zwolle, zijn er muzikaal grote stappen gezet, en is inmiddels een flink repertoire opgebouwd. Kunnen schreef creatieve zangarrangementen, vaak zes stemmig, voor de jubileumshow, en ook nieuwe muziek voor de Vocalicious band.