Minderjarige verdachte van zware mishandeling bij Zaal Dijk binnen 24 uur opgespoord

Lemele – De identiteit van de jongeman waarvoor de politie gisteren een opsporingsbericht verspreidde is bekend. De jongen werd gezocht in verband met de zware mishandeling van een Nieuwleusenaar (19) bij Zaal Dijk in Lemele. Die jongen werd zo hard in zijn gezicht geslagen dat hij een gebroken oogkas en jukbeen opliep, en de dag erna geopereerd moest worden.

De mishandeling vond enkele maanden terug al plaats, op de avond van zaterdag 12 maart. Bij een opstootje in de discotheek rond kwart over tien werd de jongen uit Nieuwleusen geslagen. Het politieonderzoek had nog geen resultaten opgeleverd, en daarom werden de beelden van de verdachte gepubliceerd. Binnen 24 uur na de verspreiding van die beelden is de identiteit bekend geworden bij de politie.

Het gaat om een minderjarige jongen, verder informatie deelt de politie daarom niet over de persoon. “Uiteraard gaan we zo snel mogelijk met hem in gesprek. In overleg met het OM wordt besloten of hij wordt aangehouden of ontboden aan het politiebureau voor verhoor”, ligt woordvoerder Sven Strijbosch toe.