Politie tast in duister na dumpen kippenvoer naast N48

Ommen – De politie van Ommen is opzoek naar informatie nadat onbekenden op het einde van de middag van zaterdag 14 april kippenvoer hebben gedumpt naast de N48. In de berm naast een parkeerplaats naast de zuidelijke rijbaan van de Deventerweg (N48) tussen de kruising met de Balkerweg en de Varsenerdijk en op een parkeerplaats naast de N48 tussen de kruising met de N377 en de rotonde met de N36 ligt een grote hoeveelheid van het dierenvoer.

De provincie Overijssel zal als wegbeheerder opdraaien voor de kosten van het opruimen en afvoeren van het voer. De calamiteiten support van Van Der Kolk uit Zwolle heeft tezamen met Pekkeriet Dalfsen het voer opgeruimd. Waarom het voer is gedumpt is niet duidelijk.

In reacties op een Facebook bericht van de politie Ommen wordt gesproken over vrachtwagen combinatie met groene trekker en Nederlands kenteken. Een man van rond de 40 jaar met een oranje veiligheidsjas en blauwe spijkerbroek zou bij de vrachtwagen gezien zijn. Achter de vrachtwagen was veel stof te zien, mogelijk is het voer uit een tankwagen geblazen.

De politie zoekt getuigen en vraagt mensen met informatie zich te melden via 0900-8844 onder vermelding van het nummer 2018162314.