Politie op zoek naar filmer bizarre inhaalactie op N36

OMMEN – De politie is op zoek naar de vrachtwagen die onlangs op een levensgevaarlijke manier een andere vrachtwagen inhaalde op de N36 vanaf Ommen richting Hardenberg. De politie is ook op zoek naar de maker van het filmpje dat rondgaat op internet. In het bericht van de politie wordt ook geschreven dat zij graag nog met de chauffeur van de ingehaalde vrachtwagen willen spreken. Aangezien de chauffeur bij de eigenaar van de vrachtwagen bekend is zal dit geen probleem moeten zijn.

Foto: videostill politie Ommen

Op internet leidt het filmpje van de inhaalactie tot grote consternatie. Het merendeel van de honderden reacties gaat over de inhalende chauffeur. De chauffeur wordt “Weer zo’n idioot!” genoemd. “Wat een malle zeg!”

Er wordt ook commentaar geleverd op de chauffeur van de vrachtwagen met de BrinkXL trailer. Menig reageerder is van mening dat de chauffeur had moeten remmen om een aanrijding te voorkomen. Hoewel het in het filmpje slecht te zien is heeft de chauffeur dit wel gedaan, “Gelukkig heeft onze chauffeur het gas wel losgelaten en daarmee mensenlevens gered.” aldus directeur Henk Brink.

Filmpje

Op het filmpje is te zien hoe beide vrachtwagens met ongeveer 80 kilometer per uur op de N36 rijden. Een vrachtwagen met een trailer zonder opdruk en een buitenlands kenteken haalt een vrachtwagen met een trailer van het transportbedrijf BrinkXL uit Enter tergend langzaam in. Dit gebeurt kort na het avonduur in de laatste bocht van de N36 voordat deze bij de rotonde bij de Witte Paal kruist met de N34. Tijdens de inhaalactie passeren beide vrachtwagens de gemeentegrens van Hardenberg en Ommen.

De chauffeur die inhaalt heeft hiervoor een doorgetrokken streep genegeerd. In het filmpje is te zien dat beide vrachtwagens tijdens de inhaalactie in de naar rechts afbuigende bocht terecht komen. Terwijl de vrachtwagens naast elkaar rijden toetert één van de chauffeurs.

Op hetzelfde moment komt een personenauto vanaf de Witte Paal rijden richting Ommen. De buitenlandse vrachtwagen kan, onder luid getoeter, net op tijd terug naar zijn eigen rijbaan, en een aanrijding met de personenauto wordt voorkomen.

De inhalende vrachtwagen rijdt nog op de verkeerde rijbaan terwijl een personenauto tegemoet komt. Foto: videostill politie Ommen

Filmer

De politie is naast de chauffeurs ook op zoek naar de maker van het filmpje. “De filmer krijgt géén bekeuring, maar zijn op zoek naar de originele beelden, zodat de kans groter is dat we het kenteken kunnen ontcijferen.” aldus de politie.

De politie vraagt de maker van het filmpje, de chauffeur van de ingehaald vrachtwagen en uiteraard de inhalende chauffeur zich te melden bij de politie. Ook mensen die anderzijds meer informatie hebben over de bizarre inhaalactie kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.