Politie houdt internationaal gesignaleerde Pool aan op De Berghorst

Stegeren – De politie heeft in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 mei een internationaal gesignaleerde Poolse man aangehouden op recreatiepark De Berghorst aan de Coevorderweg in Stegeren. De man werd door zijn thuisland gezocht voor een nog uit te zitten straf voor het overtreden van de Poolse Opiumwet.

De poort van het recreatiepark De Berghorst aan de Coevorderweg in Stegeren.
De poort van het recreatiepark De Berghorst aan de Coevorderweg in Stegeren.

Aanhouding

Door een melding eerder deze maand kwam de man ineens in beeld bij de Nederlandse politie, en daarmee ook zijn vermoedelijke verblijfplaats. Een Officier van Justitie had al toestemming gegeven voor een aanhouding buiten heterdaad maar de man had geen vaste woon- of verblijfplaats geregistreerd en was daardoor lastig te vinden voor de politie.

In de nacht van donderdag op vrijdag hadden een viertal politiemedewerkers dienst in zowel Ommen als Dalfsen toen er informatie binnen kwam dat de 30-jarige man in een huisje op het recreatiepark tussen Ommen en de Witte Paal verbleef. Een Hulpofficier van Justitie had een ‘machtiging tot binnentreden’ opgesteld zodat de politie de woning kon betreden zonder toestemming van de bewoner.

De politie is later die nacht gewapend met de machtiging en wat gereedschap naar de woning gegaan. De man was in een diepe slaap toen de politie de woning binnen viel en werd overrompeld door de politie. Voordat de man goed wel wakker was zat hij geboeid achter in een politieauto.

De man zal worden uitgeleverd aan Polen waar hem een celstraf van drie jaar en elf maanden staat te wachten.