Politie doet passanten onderzoek in zoektocht getuigen aanranding Archem

Archem – De politie heeft vanavond een passanten onderzoek gedaan op de Lemelerweg (N347), en de naastliggende parallelweg, ter hoogte van de Beukenallee. Dit naar aanleiding van het daar lastigvallen van een minderjarig meisje door een onbekende man exact een week geleden.

Een politieagent spreekt met een voorbijganger, op de achtergrond de Beukenallee.

Lastig gevallen

Een minderjarig meisje werd vandaag exact een week geleden in Archem lastig gevallen door een onbekende man. Dit gebeurde tussen 18:30 en 18:45 op het noordelijke begin van de Beukenallee, op de grens van het buurtschap Archem. Het meisje fietste vanaf de Nieuwe Brug over de Lemelerweg in de richting van Lemele. Ter hoogte van de oversteek over de hoofdrijbaan van de Lemelerweg (N347) naar de Beukenallee werd ze plotseling lastig gevallen door een onbekende man. De politie startte die avond een onderzoek en deed uitgebreid forensisch onderzoek.

Wat er die avond precies heeft voorgevallen is nog onbekend. De politie geeft nog niet meer details vrij dan bovengenoemd. Een woordvoerster van de politie legde vorige week zaterdag uit dat er gehoopt wordt dat mensen zich melden na de getuigenoproep, en melden wat ze gezien hebben. “Als we alle informatie nu gaan delen hebben we mogelijk geen betrouwbare getuigen, omdat de bron van de informatie dan niet te controleren is.” aldus de woordvoerster afgelopen zaterdag.

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die op die bewuste vrijdag avond, 15 februari, tussen zes en zeven ’s avonds iets hebben gezien in de omgeving van de Beukenallee en Lemelerweg dat mogelijk met de zaak te maken kan hebben. Mensen die iets gezien hebben, of mogelijk meer weten, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kan het tipformulier op www.politie.nl worden gebruikt, of kan er contact worden opgenomen via de social media van de politie Ommen. De zaak is bij de politie bekend onder het nummer 2019070520.