Piepenplassers geven niet om regen tijdens jubileum carnavalsoptocht

Piepenplas/Vilsteren – Dat Piepenplassers zich niet druk maken om een beetje regen bleek vanmiddag wel. Ondanks de neerslag was de traditionele optocht in Piepenplas, in het normale leven Vilsteren, weer een groots feest. Hoewel er volgens de carnavals kalender nog geen sprake is van een jubileum, daarvoor wordt immers in veelvouden van het zottengetal elf geteld, is het de vijftigste editie van het Vilsterse carnaval.

De optocht ging rond half twee van start en maakte drie rondjes om de kerk. De route heeft een lengte van krap 800 meter, wat betekend dat alle deelnemers er met passen en meten net op kunnen, en dat er voor alle bezoekers altijd wat te zien is. Aan de optocht doen naast de bekende wagens ook grote en kleine groepen, en daarnaast zelfs individuen of duo’s mee. Ondanks het grauwe weer stond het publiek net zoals voorgaande jaren rijen dik langs vrijwel de gehele route.

De deelnemers worden beoordeeld door een jury op zes punten, waaronder op het carnavaleske; de mate waarin het onderwerp met carnaval heeft te maken. En daarnaast natuurlijk onder meer op de originaliteit en de presentatie. De prijsuitreiking is aan het einde van de middag. Aansluitend aan de optocht van vanmiddag eindigen de feesten in de grote tent, waar Pater Moeskroen het publiek zal voorzien van een muzikale show.