OVKK trekt aan de bel; buitengebied nog steeds slecht mobiel bereikbaar

Vilsteren – In het buitengebied is de mobiele bereikbaarheid nog steeds te slecht. Op verzoek van het Plaatselijk Belang Vilsteren heeft de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) een rondgang gemaakt langs de leden, en dat gaf een duidelijk beeld. “Iedereen heeft weliswaar een smartphone en in theorie kan je internetten en bellen waar je maar wilt. In de praktijk, is het helaas een heel ander verhaal. Op veel plaatsen is de mobiele bereikbaarheid zo slecht dat het alleen lukt een normaal telefoongesprek te voeren als je buiten staat. Het kunnen bellen van het alarmnummer is soms eerder een kwestie van geluk dan een voorziening waarop je kunt vertrouwen. Dat zou niet zo moeten zijn.  Wij vragen samen met de Plaatselijke Belangen in de provincie Overijssel de Tweede Kamer om actie”, vertelt Ilse Duursma, voorzitter van de OVKK.

Tweede Kamer

Om de mobiele bereikbaarheid van de Overijsselse buitengebieden onder de aandacht te brengen heeft de OVKK een brief geschreven aan de Overijsselse Kamerleden en de vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat. De OVKK hoopt dat door deze aandacht juist mensen en organisaties in beweging te krijgen, zodat er echt gewerkt, en niet alleen gepraat gaat worden aan een oplossing en, Overijssel eindelijk overal fatsoenlijk mobiel bereikbaar wordt.

Dwars door provincie

Voorzitter van Plaatselijk Belang Vilsteren, Bert van der Moolen, legt uit waarom hij aandacht blijft vragen voor dit probleem. “Het slechte bereik gaat dwars door de provincie Overijssel van Zalk en Windesheim via Okkenbroek en Luttenberg tot Weerselo en Buurse. De problemen worden ervaren bij verschillende providers. Vele gesprekken en beloftes later, is er op de meeste plekken nog weinig verbeterd. Sommige Plaatselijk Belang organisaties zijn al meer dan acht jaar bezig om iets te doen aan de lokale mobiele bereikbaarheid. Het is nu echt tijd voor actie!”