OVC’21 laat leden oordelen over overstap naar het zaterdagvoetbal

Ommen – Het kan zomaar zijn dat OVC’21 nog voor het volgende seizoen met het eerste elftal overstapt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Het bestuur van de Ommer Voetbalclub inventariseert via een online-poll wat de voorkeur is van de leden: zaterdag of zondag met het eerste team. “We wilden dit graag tijdens de ledenvergadering aankaarten, maar door de coronacrisis moet je wat anders bedenken”, vertelt bestuurslid technische zaken Jos Legebeke.

85%

Nadat er enkele jaren geleden al een team is opgericht dat op zaterdag hun wedstrijden speelt, bleef de vraag hangen of ook niet het vlaggenschip moest verhuizen. Een dreigend tekort aan spelers voor het eerste team op de zondag dwingt de club eigenlijk. En het eerste elftal speelde in het afgelopen seizoen al veel succesvolle thuiswedstrijden op zaterdagavond.

Op de eerste dag dat de poll online stond heeft 85 procent van de stemmers laten weten graag op de zaterdag verder te willen. De poll staat open voor leden tot en met zondag 26 april.

Jubileum

De zondagsclub bestaat op 19 april 2021 honderd jaar, maar of OVC het gaat halen met zondagvoetbal met een standaard team valt te betwijfelen. “Als wij op zondag blijven spelen, is de kans aanwezig dat wij geen volwaardig eerste team meer op de been kunnen krijgen”, aldus Legebeke. Wat de uitslag van de poll ook is, het 2e, 3e en veteranen 7×7 team blijft actief op zondag.

Het sentiment van het zondagvoetbal is er nog wel bij een aantal, met name oudere leden. Maar als het succes er eenmaal komt op de zaterdag is dat geen probleem meer volgens Legebeke. “Dan win je eens een wedstrijd, en is het op zaterdagmiddag gezellig. Dan maakt de dag zelf, niet meer uit.”

Als OVC’21 overstapt naar het zaterdagvoetbal begint de club in de vierde klasse, een etage lager dan buurman OZC.