Oude HEMA moet plaats maken voor nieuwe entree van Ommen

Ommen – De panden gelegen tussen de Brugstraat, Vechtkade en Burggraven gaan plaatsmaken voor een nieuwe ontwikkeling. Althans dat is het plan van Ter Steege Bouw Vastgoed. Deze nieuwe ontwikkeling moet de nieuwe entree van Ommen worden. Pandeigenaar Henry Wiechers heeft overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed.

Bastiaan Piksen (r.) van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg en Henry Wiechers (l.) voor de beoogde ontwikkelingslocatie. Foto: Frank M.L. Uijlenbroek – FFU Press Agency

Op de voormalige locatie van onder andere de HEMA ontstaat ruimte voor een nieuwe ontwikkeling. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de zone tussen de Vecht en het centrum. “De locatie kent een rijke geschiedenis, maar is nu klaar voor vernieuwing”, vertelt eigenaar Henry Wiechers. Ter Steege Bouw Vastgoed heeft in de afgelopen tijd ruimte gekregen om na te denken over een mogelijk plan, en heeft inmiddels de locatie gekocht. “Het is een unieke plek die uitermate geschikt is voor woningbouw. Aan de ene zijde heb je een prachtig uitzicht op de Vecht, aan de andere zijde begint het centrum met alle voorzieningen in de buurt. Het voornemen is om een combinatie te maken van appartementen, stadswoningen, en commerciële ruimten aan de Brugstraat”, zegt Bastiaan Piksen van Ter Steege.

De gemeente Ommen is enthousiast over de eerste schetsen. Het komende jaar neemt de ontwikkelaar de tijd om de plannen verder vorm te gaan geven. Om de ontwikkeling mogelijk te kunnen maken zal het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. Hierbij kan bezwaar worden gemaakt. Na de zomer zal Ter Steege in gesprek gaan met de omgeving. En als alles volgens plan verloopt kan de bouw naar verwachting begin 2022 worden gestart. De komende tijd kan er in ieder geval nog een potje worden gepoold bij Clees. Naar een tijdelijke invulling van de leegstaande voormalige HEMA-winkelruimte wordt nog gezocht.