Oud Hollandse Markt in Lemele rustiger door warmte, maar als vanouds gezellig

Lemele – Hoewel het aan het begin van de avond nog steeds boven de 30 graden was mocht dat de gezelligheid bij de Oud Hollandse Markt in Lemele niet drukken, wel was het merkbaar rustiger dan voorgaande jaren. Het bestuur zorgde er bij deze eerste avond weer voor dat diverse ambachtslieden, kunstenaars en handelaren hun waar rondom de Kerk konden laten zien. Veel van de stands zijn bekenden van de afgelopen jaren, maar ook waren er nieuwe verschijningen. Dit jaar stonden er bijvoorbeeld oude auto’s opgesteld bij de kofferbakverkoop; op de rand van het parkeerterrein.

Verder werden er net zoals altijd vele oude ambachten getoond. Zo was een klompenmaker en liet de houtsnijclub zich zien. Ook was er Staphorster Stipwerk te bewonderen, net als het gieten van tin, het knopen van wol en het vlechten van manden. En ook het sorteren van aardappels, en het drogen van kleding mocht natuurlijk niet ontbreken. Voor de verkoop was er ook een divers aanbod. Er was veel geproduceerd voedsel zoals bier, kaas, stroopwafels en brood. Maar ook zelfgemaakte artikelen zoals poppen, kaarten, edelstenen en vogelhuisjes.

De ongetwijfeld meest opvallende verschijning was een bijzonder zweefvliegtuig. Het van glas-in-lood gemaakte -op ware grote- vliegtuig van Ton Beumer lag bij Henk van der Veen in de voortuin. De aparte verschijning trok veel bekijks.

Ook aan vermaak is gedacht door de organisatie. Elke markt wordt begeleid door 2 muziek- en/of dansgroepen. Vanavond waren dit de Bargzangers Lemele en de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn. Verder is er net als vorig jaar de ‘oalerwetse’ speurtocht voor de jeugddelingen, waarbij toegangsbewijzen kunnen worden gevonden voor bijvoorbeeld Attractie- & Vakantiepark Slagharen of Zwembad Carrousel in Ommen. De volgende markten zijn op woensdag 31 juli en 7 en 14 augustus van 18:30 tot 21:30.