Oranjevereniging Ommen viert diamanten jubileum groots

Ommen – Alice van den Nieuwboer is woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de Oranjevereniging Ommen gekozen als de nieuwe voorzitster. Zij is de eerste vrouwelijke voorzitter van de jubilerende Oranjevereniging in Ommen en volgt Jan Steen op die het na tien jaar voor gezien houdt.

Jan Steen

De afscheidnemende Steen werd bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de Oranjevereniging. Zelf memoreerde Steen nog dat de overdracht van het voorzitterschap geen vanzelfsprekendheid bleek. Hij deed tijdens de grote optocht van 2018 mee op een oranje gekleurde fiets, en in oranje kleding met op de fiets de tekst “Ik stop ermee, wie volgt mij op?” Een actie die succes opleverde: een drietal kandidaten voor het voorzitterschap.

Alice van den Nieuwboer (r.) wordt door de vertrekkende Jan Steen welkom geheten als nieuwe voorzitster van het Oranjebestuur. Foto: Harry Woertink

Met uiteindelijk als resultaat dat Alice van den Nieuwboer als nieuwe voorzitter van de Oranjevereniging Ommen werd gekozen. “Top om deel te mogen uitmaken van dit actieve bestuur. Het voelt als een warm bad”, aldus Van den Nieuwboer, die al enkele maanden heeft mee kunnen draaien in het Oranjebestuur.

60 jaar

Het is dit jaar exact 60 jaar geleden dat de Oranjevereniging Ommen werd opgericht. Ter gelegenheid van dit diamanten jubileum staat Ommen aankomende Koningsdag, 27 april, nog meer festiviteiten te wachten dan anders. En wie jarig is trakteert; zo zijn er voor de leden van de Oranjevereniging binnenkort gratis soesjes, en worden zij die dit jaar 60 jaar oud worden verrast met een ontbijtje.

Tompouce

Verder wordt samen met de stichting Ommer Bissingh Evenementen achter de schermen hard gewerkt om op 21 september de langste tompouce van Nederland te bakken. Het gaan dan om 200 meter lang gebak, met het kenmerkende roze laagje glazuur. Tijdens de ledenvergadering werd met tevredenheid teruggeblikt op de Oranje activiteiten van afgelopen jaar. Behalve veel publiek tijdens de optocht van de mooi versierde wagens, en festiviteiten op het feestterrein, kan ook de penningmeester terugkijken op een goed verlopen jaar. Dankzij de sponsors, gemeente en de 2396 donateurs is een flink bedrag in 2018 overgehouden om aan te wenden voor de feestelijkheden van dit jaar.