Oppermachtige Schulting prolongeert titel met halve minuut voorsprong bij Wielerronde van Ommen

Peter Schulting was oppermachtig.

Ommen – Een oppermachtige Peter Schulting heeft vanavond de derde editie van de Wielerronde van Ommen gewonnen. De medeorganisator kwam met meer dan 35 seconden voorsprong op Robin Lowik over de streep. Tussen Lowik en de laatste podiumplaats zat slechts 0.085 seconden. De Fries Björn Bakker betrad die trede.

De 32 deelnemers van de door Camping Ommerland gesponsorde wielerronde werden verdeeld in de klassen professional-B, amateurs, elite en beloftes. Dat gaf een gevarieerd veld, met uiteindelijk twee profs (1 en 2) en een elite op het podium. De 70 ronden ‘om de kerk’ -met een lengte van zo’n 1,3 kilometer en acht bochten- werd door de toppers in één uur en 48 minuten verreden. In die tijd werd rond de 90 kilometer afgelegd.

Felicitaties waren er voor Peter Schulting.

Vanaf de Vechtkade ging het richting de Voormars, en daarna rechtsaf naar de Varsenerstraat. Vanaf daar ging het parcours de kasseien van de Wethouder Paarhuisstraat op, en kwam het na een stukje Hamsgoren en Doctor A.C. van Raaltestraat uit op de Prinses Julianastraat. Aan het einde van de Prinses Julianastraat werd er na een versmalling weer rechtsaf de Vechtkade opgegaan. Tijdens de verschillende premies die werden verreden, en natuurlijk de finish, zorgde deze laatste punten voor spectaculaire sprinten.

Peter Schulting ontvangt de hoofdprijs uit handen van Gerrit de Jonge, links van hem Robin Lowik, en rechts Björn Bakker.

Doordat het parcours rondom de binnenstad lag, was een groot deel van het centrum zeer beperkt bereikbaar per auto. Om te zorgen dat men wel in het centrum kon komen, waren er net als bij de vorige editie meerdere oversteekplaatsen ingericht. Verkeersregelaars zorgden ervoor dat het parcours daar veilig kon worden doorkruist. Nadat de finish en huldiging kort na acht uur hadden plaatsgevonden, gingen de vrijwilligers direct aan de bak om de wegen weer open te stellen.