Opnieuw vrachtwagen klem onder Varsenerviaduct, hoogtebord ‘verstopt’

Foto: Ynze Klomp (@ylklomp)

Varsen – Vanmorgen is opnieuw een vrachtwagen klem komen te staan onder de Varsenerviaduct bij Ommen. Kort voor tien uur vanmorgen bleek een buitenlandse autotranssporter niet onder de vier meter hoge viaduct door te passen. Op een foto van Twitteraar Ynze Klomp is te zien dat twee personenauto’s die boven- en voorop de autotranssporter staan klem zitten tegen het beton van de viaduct. De omvang van de schade aan de personenauto’s is onbekend. Hoe de vrachtwagenchauffeur uit de benarde positie is gekomen is tevens onduidelijk. De politie heeft geen melding ontvangen van het voorval.

Aan het gehavende plafond van de viaduct is te zien dat dit zeker niet de eerste keer is. Eind december vorig jaar bleek een sproei-installatie op een dieplader niet goed ingeklapt te zijn, en daardoor te hoog. Op 8 januari dit jaar botste een Duitse vrachtwagen met twee net in Zwolle opgehaalde hagelnieuwe Scania trucks tegen de viaduct. Daarbij raakte één van de trucks verwoest.

De chauffeur van die vrachtwagen kon het bord dat de hoogte van het viaduct aangeeft niet zien doordat er op dat moment net een andere vrachtwagen naast hem reed. Vanmorgen blijkt dat hetzelfde bord, tevens het enigste bord dat de hoogte van het viaduct aangeeft, niet zichtbaar is voor verkeer. Het zogeheten ‘C19’ verkeersbord is aan het zicht ontnomen door een omleidingsbord.

Wie het omleidingsbord op de bewuste plaats heeft neergezet is op dit moment bij ons nog onbekend. De eigenaar van het omleidingsbord, een bedrijf uit Hoogeveen, onderzoekt of dat zij het bord zelf hebben geplaatst, of dat het bord alleen verhuurd is en door iemand anders is geplaatst. Wat in ieder geval vast staat is dat de plaatsing van het bord niet volgens de gestelde eisen is.

De gemeente Ommen heeft het omleidingsbord vanmiddag verplaatst naar de lantaarnpaal waar ook het hoogtebord aan is bevestigd.