Opnieuw stopt wielrenner niet na veroorzaken ongeluk, man ernstig gewond naar ziekenhuis

Giethmen – Opnieuw is een wielrenner die een ongeluk heeft veroorzaakt niet gestopt. Afgelopen dinsdag viel een meisje nadat een wielrenner uit een groepje die tegen het verkeer in fietste op de Lemelerweg met haar in aanraking kwam. Ondanks dat de wielrenner dit gemerkt moet hebben stopten de fietsers niet, en lieten ze het meisje aan haar lot over. Door de aanrijding liep ze verwondingen op, en raakte haar fiets beschadigd. Een passerende vrouw heeft zich bekommerd om het slachtoffer.

Gisteren is het opnieuw mis gegaan, minder dan een kilometer verderop. Tussen 11:20 en 11:40 fietsen een man en vrouw over de Dalmsholterweg in Giethmen. Zij kwamen vanuit de Oude Raalterweg en fietsten in de richting van de Lemelerweg. Zij werden daar ingehaald door een wielrenner. Tijdens deze inhaalactie kwamen de man en de wielrenner met elkaar in contact, waardoor de man ten val kwam. De man liep hierbij ernstige verwondingen op en is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De wielrenner is, ondanks hard gegil van de vrouw, doorgefietst zonder zich te bekommeren om het slachtoffer en diens vrouw.

De politie roept de bewuste wielrenner op zich te melden. Eventuele getuigen, of mensen die mogelijk meer weten worden ook verzocht contact op te nemen met de politie. De politie kan worden bereikt via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kan het tipformulier op www.politie.nl worden gebruikt, en kan er contact worden opgenomen via de social media van de politie Ommen. De zaak is bij de politie bekend onder het nummer 2020356018.