Op avontuur over Kabouterpad in bossen bij OBS Nieuwebrug

Ommen – Leerkrachten en ouders van de kinderen van OBS Nieuwebrug zijn de laatste tijd druk geweest met de aanleg van het Kabouterpad in de bossen bij de basisschool. In het bosrijke gebied naast de school is een paaltjesroute van zo’n 500 meter gerealiseerd. “Ouders en leerkrachten van OBS Nieuwebrug ontdekken regelmatig sporen in het bos rond de school. Ze vermoeden dat deze van kabouters zijn. Maar ze weten het niet zeker”, aldus de school in een fantasierijk bericht. Kinderen van zo’n 3 tot 7 jaar kunnen vermomd als kabouters, met rode muts, wangen en neus, hier spelenderwijs op zoek naar échte kabouters. “Want kabouters spotten, dat kunnen de kleintjes het beste. Helemaal als ze zich zelf ook verkleed hebben als kabouters!”

Het Kabouterpad begint vlak naast het pad naar de school aan de Barkeweg, en eindigt op het schoolplein van de school. Het pad wordt gemarkeerd door als kabouters geschilderde paaltjes. Onderweg langs het pad komen de kinderen allerlei opdrachten tegen die ze in de natuur kunnen uitvoeren. Deze opdrachten worden af en toe veranderd, zodat de route vaker kan worden gelopen. Het pad loopt dwars door de bossen en is nog wat lastig begaanbaar met kinder- of wandelwagens, maar er wordt aan gewerkt om het hiervoor begaanbaarder te maken. Het pad is altijd en vrij toegankelijk.

De school kreeg bij de aanleg van het pad door het gemeentelijke bos hulp van de gemeente Ommen. De oudste basisschool van de gemeente heeft al een tijdje te maken met een dalend aantal leerlingen, en wil meer bekendheid bij ouders van jonge kinderen creëren. Met het kabouterpad hoopt de school deels deze bekendheid te krijgen, waarmee wordt gehoopt dat er meer aanmeldingen van nieuwe leerlingen komen.

De school had de gemeente gevraagd om een eenmalige financiële bijdrage. Voordat wethouder Scheele het pad vanavond opende overhandigde hij een symbolische cheque van 1.000 euro. Dit geld komt uit het potje voor burgerinitiatieven, mocht een deel eventueel niet gebruikt worden komt dit weer terug naar de gemeente. Het Kabouterpad werd vandaag kort na het avonduur officieel geopend door wethouder Scheele, waarbij hulp kreeg van de onderbouwkinderen.