Oorkonde voor 30-jarig jubileum Boerderijcamping Het Varsenerveld

Ommen – Uit handen van burgemeester Hans Vroomen hebben Hendrik-Jan en Gezina de Lange-Nabers van Boerderijcamping Het Varsenerveld een oorkonde ontvangen ter ere van hun 30-jarig jubileum. ‘Zij hebben een onderscheidende bijdrage geleverd aan het versterken van het toerisme in de gemeente Ommen.’ Zo valt te lezen op de oorkonde. Het Varsenerveld is al die 30 jaar al een begrip voor Ommen, en de meer dan 100.000 vakantiegangers die het door de jaren heen heeft mogen verwelkomen. Om dit niet ongezien voorbij te laten gaan initieerden vaste gasten en familie deze bijzondere verrassing. En natuurlijk kon de burgemeester niet huiswaarts gaan zonder een doosje verse eieren.

Het Varsenerveld

Het Varsenerveld is al 30 jaar een begrip voor toeristen die komen genieten van het Vechtdal. De knusse camping heeft naast de ruime opzet, prachtige dieren en landelijke ligging nog een speciaal ingrediënt: Hendrik-Jan en Gezina. Waar Hendrik-Jan ervoor zorgt dat de camping er perfect uitziet en de dieren goed verzorgd worden, is Gezina druk met de reserveringen, marketing en het verwelkomen van de gasten. Ook buiten de camping is het tweetal actief. Met hun opbouwende inbreng bij onder andere Recreatief Overleg Ommen en bij initiatieven als de Boer als Gastheer, Vechtdal Marketing en Zorgeloos Vechtdal zijn Hendrik-Jan en Gezina van grote waarde voor het toerisme in Ommen.

Boerderijcamping

Het Varsenerveld was niet altijd een toevluchtsoord voor toeristen. In maart 1928 kocht Gerrit-Jan Nabers de boerderij genaamd Anna’s Hoeve en op 8 mei 1929 huwde hij Gezina Klomp. Zij kochten grond bij, ontgonnen tot wel 13 hectare en bouwden later een stal voor fokvarkens. Zoon Peter Nabers en vrouw Asselina van Leussen namen in 1961 de boerderij over, het aantal koeien groeide tot 25 en de fokzeugen maakten plaats voor vleesvarkens. In 1971 werd voor het eerst ’t Bakhuus verhuurd voor recreatief gebruik en vanaf 1980 ontstond de minicamping.

Foto: Ineke Wunnink

Gezina en Hendrik-Jan

In 1991 nemen Hendrik-Jan en Gezina de Lange-Nabers de boerderij over. ‘Anna’s Hoeve’ werd ‘Het Varsenerveld’, en in de jaren die volgen wordt er hard gewerkt om het een uitnodigende boerencamping te maken. Het Varsenerveld groeit uit tot de gezellige boerderijcamping zoals die er nu is. Een avontuur voor kinderen en rustpunt voor volwassenen. De ene gast rust lekker uit van een prachtige fietstocht door het Vechtdal, de ander kijkt toe terwijl de kinderen boer Hendrik-Jan helpen bij het voeren van de koeien, geitjes of Edelweiss de pony.

Vol goede moed

Ook in dit jubileumjaar is Het Varsenerveld weer de thuishaven van nieuwe en vaste gasten die van Het Vechtdal komen genieten. Met een volledig ‘coronaproof’ camping hopen Hendrik-Jan en Gezina weer op een gezellige volle camping, waar mensen juist nu tot rust kunnen komen in de prachtige natuur van Het Vechtdal.